Agderposten

Resultatlø­st møte om E18: Fremdeles uenige om linjevalg

Grimstad insisterer på at også den indre E18-linja skal med i høringen. Arendal forlanger at den skrotes allerede nå.

- Vidar Fløde vifl@agderposte­n.no

«Forhandlin­gsmøtet» onsdag formiddag i Grimstad rådhus mellom de to KrF-toppene i henholdsvi­s Arendal og Grimstad førte ikke frem. Dermed er det de åtte ordførerne som utgjør det interkommu­nale planutvalg­et for «Rest-E18» – som kommende onsdag må avgjøre om den omstridte, indre linja over Helle – blir med ut i den sju uker lange høringen som starter 10. april.

Vil holde åpen mulighet

– Vi er enige om at vi er uenige på dette punktet, fastslår varaordfør­er i Arendal, Terje Eikin.

Både han og Grimstad-ordfører Kjetil Glimsdal, poengterer at begge kommunesty­rene har den ytre linja – dagens E18-trasé i hovedsak – som sin førsteprio­ritet. Men der Arendal allerede

UENIGHET RISØR-TVEDESTRAN­D:

Risør er svaert opptatt av å få til et nytt kryss lenger sør og naermere byen enn alternativ­et i Barlinddal­en (rød linje) som Nye Veier anbefaler (ca 3,5 km nord for dagens kryss på Vinterkjae­r. Risør ønsker kryss ved Kroktjenn midt mellom (grønn strek). Tvedestran­d vil i så fall ha en linje som unngår naturherli­ghetene ved Sandvad - men Risør ønsker uansett «sin» linje med i høringen. nå vil fastslå at den indre linja over Helle er så ødeleggend­e for bygder og natur at den allerede nå må forkastes – mener Grimstad det er viktig å ha den med videre, i tilfelle det ikke lykkes å få til en tunnel naer dagens linje forbi Frivoll. Må man likevel velge en linje om Dømmesmoen, og det blir vanskelig å få til en krysning ned igjen til dagens E18-linje – vil Grimstad holde åpen den indre linja gjennom høringsfas­en.

– 80 prosent sikker på bytunnel

Glimsdal er opptatt av å tone ned uenigheten, og poengterer sterkt at både Grimstad og Arendal har ytre (dagens) trase som den de ønsker aller mest.

– Med de nye opplysning­ene Harald Tobiassen kom med i dag, er muligheten for at vi får til en tunnelløsn­ing styrket. Ja jeg vil si at vi nå har 80 prosents sjanse for at vi kommer til å lande på en tunnelløsn­ing, sier Glimsdal optimistis­k.

– Indre linje dyrere

Eikin uttrykker stor forståelse for at det er mer komplisert for Grimstad å lande en E18løsning enn for Arendal. Men peker likevel på alle ulempene de allerede har pekt på, og at fylket ville ta den ut allerede på et tidligere tidspunkt. Han hevder også den indre linja blir mer kostbar enn Nye Veier har lagt til grunn.

Nye Veier: Indre bør med

Men mye tyder på at den indre linjen blir med i høringsfor­slaget. -Nye Veier anbefaler at indre linje kommer på høring og vi tror styret vil støtte dette, sier prosjektle­der Solfrid Førland.

– Jeg vil anbefale at også den indre linjen er med i høringen. Det er det mest riktige i denne fasen, mener også Risør-ordfører og leder av ordfører planutvalg­et,

Uenighet Risør-Tvedestran­d

I et annet møte onsdag, ble det for øvrig klart at heller ikke Risør og Tvedestran­d er helt enige i E18-saken. Risør slåss hardt for å få fremtidig E18-kryss naermere Risør by enn Nye Veiers forslag i Barlinddal­en – ca 3,5 km nord for dagens E18-kryss i Vinterkjae­r. Men den linja Risør foreslår, vil rasere naturherli­gheter ved Sandvad på Tvedestran­ds side av grensen. De har derfor satt som betingelse at linja justeres (se kart) dersom de skal gå med på dette. Risør vil imidlertid ha begge linjer med.

To kampvoteri­nger

Dette blir nå også noe det interkommu­nale planutvalg­et, bestående av sju ordførere og Arendals varaordfør­er, må votere over på møtet onsdag 10. april. Da skal de bestemme hvordan E18-planen som legges ut på sju ukers høring skal se ut.

 ??  ??
 ??  ?? BLE IKKE ENIGE: De to partifelle­ne fra KrF er enige i at ytre (dagens) trase er å foretrekke. Men mens Grimstad-ordfører Kjetil Glimsdal (til høyre) vil ha med også indre linje videre i høringen – står Arendals varaordfør­er Terje Eikin steilt på at den indre linjen over Helle må tas ut før høringen. Per Kr. Lunden.
BLE IKKE ENIGE: De to partifelle­ne fra KrF er enige i at ytre (dagens) trase er å foretrekke. Men mens Grimstad-ordfører Kjetil Glimsdal (til høyre) vil ha med også indre linje videre i høringen – står Arendals varaordfør­er Terje Eikin steilt på at den indre linjen over Helle må tas ut før høringen. Per Kr. Lunden.
 ??  ??
 ??  ?? GRIMSTAD OG ARENDAL UENIGE: Grimstad vil ha med også den indre linjen i høringsfas­en som starter 10. april. Men Arendal bystyre har enstemmig vedtatt at den må tas ut allerede nå. Nå blir det opp til de åtte ordførerne å konkludere 10. april. Her er Grimstads ønskede 2.-prioritets­linjer markert med sort strek.- Både Grimstad og Arendal støtter primaert Nye Veiers anbefaling om ny E18 i ytre (dagens) trase (rød strek). Grønn stiplet strek viser det nye bytunnel-alternativ­et til Harald Tobiassen. De traséalter­nativene som ikke lenger er aktuelle, er markert med en lysere rød farge på katet.
GRIMSTAD OG ARENDAL UENIGE: Grimstad vil ha med også den indre linjen i høringsfas­en som starter 10. april. Men Arendal bystyre har enstemmig vedtatt at den må tas ut allerede nå. Nå blir det opp til de åtte ordførerne å konkludere 10. april. Her er Grimstads ønskede 2.-prioritets­linjer markert med sort strek.- Både Grimstad og Arendal støtter primaert Nye Veiers anbefaling om ny E18 i ytre (dagens) trase (rød strek). Grønn stiplet strek viser det nye bytunnel-alternativ­et til Harald Tobiassen. De traséalter­nativene som ikke lenger er aktuelle, er markert med en lysere rød farge på katet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway