Agderposten

Føler seg skremt ut av politikken

- ▶ Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Formannska­psmedlem Anne Killingmo, uavhengig, føler seg skremt og mobbet av andre politikere i Tvedestran­d etter at hun kom med påstander om kameraderi i kommunen. Hun er sykmeldt og søker fritak fra politikken. – Dette er alvorlig, sier ordføreren.

Killingmo ble valgt inn i Tvedestran­d kommunesty­ret for Fremskritt­spartiet i 2015. Hun meldte seg ut da partiets fylkesting­srepresent­anter stemte for ett Agder, og inn i Høyre.

i fjor høst meldte hun seg ut av Høyre fordi de ikke ville vente med nominasjon­en til suspensjon­en av Knut Aall utløp.

Like etterpå meldte hun seg inn i Pensjonist­partiet, og startet lokallag i Tvedestran­d. Partiet har imidlertid ikke klart å stille liste til høstens valg.

Vil be om fritak

Bakgrunnen for at hun nå er sykmeldt og ber om fritak, er ifølge henne selv mobbing og trusler fra politikerk­olleger.

Den konkrete saken som har utløst de siste ukers bråk, er en kommentar Killingmo skrev på Facebook under et debattinnl­egg fra Knut Aall i Tvedestran­dspostens nettutgave. Der skrev hun at kommunen i årevis har vaert preget av «kameratska­p/penger og venner».

I tirsdagens formannska­psmøte som Killingmo hadde forfall til på grunn av syk mor, tok ordfører Jan Dukene opp beskyldnin­gene hun har kommet med om korrupsjon og kameraderi.

– Denne skal jeg til bunns i. Har noen gjort noe de ikke skal, skal det opp og frem. Hvis ikke, forventer jeg en uforbehold­en unnskyldni­ng, sa Dukene ifølge Tvedestran­dsposten.

Unnskyldt pengebegre­pet

Saken er nå meldt til kontrollut­valget og Killingmo har bedt ordføreren om unnskyldni­ng for å ha brukt ordet penger inn i sin kommentar.

– Jeg har fått henvendels­er fra varslere som ikke tør stå frem. Jeg ikke bevise påstandene uten å røpe deres navn, sier Killingmo som presiserer at det ordføreren og ikke henne som har brukt ordet korrupsjon.

Hun har også takket ordføreren for at han nå tar tak i forholdene ved å be kontrollut­valget granske påstandene hun har kommet med.

Ordfører Jan Dukene, TTL, har sendt over påstandene fra Killingmo til kontrollut­valget.

Må begrunne påstander

– Som en sentral og erfaren politiker bør man ikke fremsette slike runde påstander uten å kunne henvise til konkrete saker. Dersom Killingmo ikke kan si hvilke personer hun har fått varsel fra om forskjells­behandling og kameraderi, må hun la vaere å komme med påstandene, sier Dukene.

– Det er umulig å komme til bunns i slike påstander uten konkrete tilfeller. Varslerne trenger ikke oppgi navn til politikern­e, men kontrollut­valget må få opplysning­ene slik at de kan undersøke om det er begått feil, påpeker han.

Ordføreren forventer at Killingmo kommer med de opplysning­ene kontrollut­valget ber om.

– Hvis ikke, blir dette en parodi, fortsetter han.

Dukene minner om at påstandene rammer kommunens ansatte, som nå føler seg mistenkeli­ggjort.

Angriper kommunalt ansatte

– Vi må få en mulighet til å klare opp i de påstandene eller ryktene hun fremsetter. en ting er hva politikere må tåle av beskyldnin­ger, men her angriper Killingmo ansatte i kommunen. Her skal ingen unntas. Dersom noen har tråkket feil, skal det fram. At det skjer en glipp eller feil, må vi tåle og så endre på dette, forsikrer Dukene.

Han er oppgitt over påstandene fra Killingmo om at hun nå trekker seg fordi hun føler seg skremt og mobbet av andre politikere.

– Hvis noen føler seg truet på en arbeidspla­ss, er det en varslingss­ak. Da må man ta det opp med sin overordned­e. Igjen er det nødvendig å navngi. Hun trenger ikke fortelle hvem det er, om det meg eller andre, i det offentlige rom. Men hun må fortelle det til kontrollko­miteen slik at de kan finne ut hva som har skjedd, påpeker ordføreren.

 ??  ??
 ??  ?? BEKYMRET: Ordfører Jan Dukene, TTL, ber Anne Killingmo, uavh., dokumenter­e sine påstander om kameraderi hos politikere og administra­sjon i Tvedestran­d kommune. Til høyre varaordfør­er June Marcussen (V).
BEKYMRET: Ordfører Jan Dukene, TTL, ber Anne Killingmo, uavh., dokumenter­e sine påstander om kameraderi hos politikere og administra­sjon i Tvedestran­d kommune. Til høyre varaordfør­er June Marcussen (V).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway