Agderposten

Følger musikkdrøm­men inn i en tøff bransje

Arendals-jenta Torine Michelle Bjåland ble kjent gjennom Idol på TV. Nå følger hun drømmen om å bli musiker på heltid, men synes det er en tøff bransje.

- Inger Stavelin inger.stavelin@agderposte­n.no

Torine Michelle Bjåland var bare 16 år da hun kom med blant de 10 finalisten­e i Idol i 2016. Mange husker kanskje at hun fikk en elektrisk bil i premie, som hun var altfor ung til å kjøre selv.

– Jeg solgte den og brukte pengene til musikkvide­o til den forrige singelen min, «Weak», forteller hun.

Musikk på heltid

Nå har hun flyttet til Oslo, og prøver å gjøre musikken til levebrød. Foreløpig er det vanskelig.

– Jeg jobber med musikk på heltid nå, skriver og har hatt noen konserter. Men jeg kan ikke leve av det ennå, så jeg har en butikkjobb hos Fredrik & Louisa i tillegg, forteller hun.

Det er allerede et helt år siden hun ga ut «Weak». Men den 19. april kommer «Irresponsi­ble», en sang om uansvarlig kjaerlighe­t.

Prøver seg fram

– Jeg har jobbet hardt for å finne mitt eget uttrykk og min egen vei. Jeg synes det er vanskelig å definere meg selv og hvor jeg er. Men jeg er fortsatt bare 19 år, og prøver meg fram! sier hun.

Hun er ikke i tvil om at den nye låten også er innenfor sjangeren pop, men «Irresponsi­ble» er blitt helt annerledes enn «Weak», mener hun.

Den er skrevet sammen med Alida og Inga, og er produsert av Daniel Løberg. Det er også laget en egen video til låten.

Ekte

– Noen ganger sitter jeg alene og skriver. Men denne ble til da vi var samlet på en «session», noen låtskriver­e og produsente­r. Der inspirerer vi hverandre, sier hun.

Hun er opptatt av at det hun skriver skal vaere reelt og ekte.

– For meg er musikken en måte å ventilere på. Det er naturlig å skrive om følelser, og mye av det jeg skriver blir litt trist. Men det kommer fra hjertet, sier Torine.

Hun skriver selv tekst og melodi, og får hjelp til arrangemen­ter og instrument­er.

– Jeg ba Daniel om å strippe det veldig ned, så den nye låten er blitt veldig sårbar og følsom, sier hun.

Nervøs

– Jeg gleder meg kjempemass­e og er veldig nervøs. For jeg har jobbet så hardt med dette!

Torine har oppdaget at det å finne sin egen vei i en verden av flinke musikkfolk ikke er enkelt.

– Man tror popbransje­n er kul. Men det er en tøff bransje, og til tider lurer jeg på om det er verdt det. Men jo, så ER det det. sier hun, som har hatt musikk som hovedinter­esse siden lenge før hun begynte på skolen.

 ?? FOTO: OLE MARTIN HALVORSEN ?? FINNE SIN EGEN VEI: Torine har jobbet hardt det siste året for å finne sin egen stil og sin egen vei i en bransje som er full av flinke folk. – Jeg er bare 19 år og må prøve meg fram, sier hun.
FOTO: OLE MARTIN HALVORSEN FINNE SIN EGEN VEI: Torine har jobbet hardt det siste året for å finne sin egen stil og sin egen vei i en bransje som er full av flinke folk. – Jeg er bare 19 år og må prøve meg fram, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway