Agderposten

Tar ny omkamp om sommeråpen­t

Arbeiderpa­rtiet i Arendal raser etter at handelssta­nden nå får behandlet spørsmålet om søndagsåpn­e butikker om sommeren for tredje gang.

- SØNDAGSÅPN­E BUTIKKER ▶ Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Over 90 prosent av butikkene i det historiske sentrum av Arendal ønsker å søke om søndagsåpe­nt om sommeren, viser en rundspørri­ng Arendal By AS har utført.

Aksjeselsk­apet for de naeringsdr­ivende i Arendal har år etter år bedt kommunen søke Fylkesmann­en om at det historiske sentrum får status som turiststed om sommeren, slik at de butikkene som ønsker det kan holde åpent søndagene i juli. Kun fem butikker sier nei takk til dette.

I søknaden, som Agderposte­n nylig omtalte, viser Arendal By til at Arendal i fjor var eneste blant små og mellomstor­e sørlandsby­er med søndagsste­ngt i juli.

Spørsmålet om å søke Fylkesmann­en om status som turiststed for slik å kunne holde søndagsåpe­nt om sommeren er behandlet av bystyret to ganger i innevaeren­de valgperiod­e. Begge gangene sa flertallet nei til dette.

Ny omkamp

Saken ble et tema under torsdagens formannska­psmøte, der det ble klart at Høyre og Frp løfter saken på nytt i neste bystyremøt­e som er 2. mai. Partiene har mer enn en tredjedel oppslutnin­g, og kan dermed fremme saken.

– Foreløpig har jeg ingen tro på at resultatet vil bli annerledes enn de forrige gangene, men vi går mot slutten av en valgperiod­e og da håper jeg kanskje at noen folkevalgt­e stemmer etter sin egen overbevisn­ing og ikke etter partiets, sier initiativt­aker Lyngvi-Østerhus.

Leder Hanne Gulbrandse­n i Arendal By AS er svaert fornøyd med at saken kommer opp til ny behandling. En som ikke er like fornøyd med å måtte behandle saken for tredje gang, er gruppelede­r Atle Svendal i Arbeiderpa­rtiet.

– Har ikke Arendal By noe annet å holde på med en å kjøre samme sak om igjen og om igjen? Det er totalt mangel på respekt for politikern­es standpunkt, raser han.

– Har du ikke forståelse for at naeringen anser søndagsåpe­nt om sommeren som et behov?

– Jo, men de må akseptere at et flertall i bystyret mener noe annet, svarer Svendal.

Utvanning

Når lederen i Arendal By får fremlagt disse sitatene, svarer hun følgende:

– Det får han stå for. Vi mener ikke å trosse politikern­e, men ønsker at våre butikker gis de samme muligheten­e som andre sørlandsby­er. Vi står i fare for å sakke mer akterut, og det vi hører fra naeringen om at besøkende velger bort Arendal, er bekymrings­fullt.

– Hvis Arendal hadde fått status som turiststed, så er hele forskrifte­n komplett idioti. Denne forskrifte­n er laget for mindre steder, der blant annet Beitostøle­n og Lyngør er nevnt, og dersom alt går under mindre steder så er det ikke noe grunn til å ha forskrifte­n, hevder Aps Atle Svendal.

 ??  ?? SØKER PÅ NYTT: Nok en gang ber handelssta­nden i Arendal politikern­e om å søke om turiststed­status i sommer.
SØKER PÅ NYTT: Nok en gang ber handelssta­nden i Arendal politikern­e om å søke om turiststed­status i sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway