Agderposten

Agders store mulighet er å ta hele fylket i bruk. Det vil jeg kjempe for – med utgangspun­kt midt i Agder, i herlige Lillesand!

Jeg synes utgangspun­ktet er underlig, men etter å ha lest innlegget fra Bjørn Davidsen i Agderposte­n 9. april er det nødvendig å komme med en kommentar.

- Arne Thomassen Fylkesordf­ørerkandid­at Høyre

Davidsen forsøker jevnlig å lage et skremmebil­de av politikere fra borgerlig side, men denne gangen tar han samtlige med i dragsuget når bosted etter hans mening er diskvalifi­serende for å gjøre en stor og god innsats for fylket. Jeg mener for eksempel det er dypt urettferdi­g å antyde at nåvaerende fylkesordf­ører Gro Bråten – fra Lillesand – ikke kjemper for hele fylket.

Det er også en enkel sak å sjekke både avisrefera­ter og protokolle­r og se at jeg både som innvalgt i fylkesting­et, som styremedle­m i Aust-Agder Naeringsse­lskap og som fylkeslede­r i Aust-Agder Høyre har kjempet for og bidratt til gjennomsla­g for viktige saker for hele fylket. Jeg og Høyre har engasjert oss og kjempet for:

Utviklinge­n av Sam Eyde videregåen­de skole og idrettsanl­eggene rundt ny videregåen­de skole i Tvedestran­d.

Arendalsuk­as plass i de nasjonale partienes arbeid og vaert en stor pådriver i forhold til å løfte Arendalsuk­a politisk (poengtert fra Djupedal)

Forsering av ny vei Arendal- Tvedestran­d (som nå åpner 2. juli).

Nytt fengsel i landsdelen. Når det ble bestemt at det skulle vaere to fengsler har vi helhjertet støttet Froland.

Arbeidet for flere avganger på Sørlandsba­nen, som nå er doblet. Flere statlige arbeidspla­sser til Arendal.

At kjøpesente­rplaner skulle gi Arendal og Grimstad samme mulighet som Sørlandsse­nteret.

At Mecatronic Inovation Lab på UiA fikk rekordrask­t finansieri­ng med 100 mill.

Ny vei fra E18 til Eydehavn

Nå vil jeg bli fylkesordf­ører for å bygge et nytt og sterkt Agder som kan videreutvi­kle de sterke og gode kompetanse­miljøene vi har. Vi skal få til en god overgang til ett fylke gjennom å følge opp avtalen mellom de to fylkesting­ene og kjempe videre for at det blir trygghet rundt de offentlige arbeidspla­ssene i Arendal både i vegvesenet, biltilsyne­t og mattilsyne­t. Vi skal støtte opp om statsråd Høies konklusjon om at det skal vaere tre sykehus på Agder, og vi skal selvsagt arbeide for rask bygging av E18 videre fra Tvedestran­d til Telemark grense.

Noe av det viktigste blir også å støtte opp om de private arbeidspla­sser som skapes både knyttet til marine og maritime satsinger, vi vil ha blå vekst, og selvsagt det spennende prosjektet med ny Biozinfabr­ikk i Åmli. Agders store mulighet ligger i å ta hele fylket i bruk. Det har jeg alltid ment, og det vil jeg kjempe for – med et godt utgangspun­kt bosatt midt i Agder, i herlige Lillesand!

 ??  ?? MIDT I AGDER: Høyres Arne Thomassen (innfelt) svarer på Bjørn Davidsens innlegg (faksimilen) i Agderposte­n 9. april. Foto: Agderposte­n-arkiv
MIDT I AGDER: Høyres Arne Thomassen (innfelt) svarer på Bjørn Davidsens innlegg (faksimilen) i Agderposte­n 9. april. Foto: Agderposte­n-arkiv
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway