Agderposten

Bygda Holt splittes, og vi har ikke opplevd lignende inngrep. Vi står igjen målløse.

Nye Veier har snart bygd E18 mellom Arendal og Tvedestran­d. Den åpnes 2. juli og folk får en etterlengt­et vei. Det er et imponerend­e arbeid som er utført så langt.

- Arne Guddal, Holt

Noen steder er det anlagt viltunderg­anger og undergange­r for traktorvei­er. Mange grunneiere som har skog er blitt tilgodeset­t med gode løsninger for fremtiden. En stor utbygging som denne har dessverre andre sider ved seg som er krevende. Noen må flytte fra sine hjem og ofre det for utbygginge­n.

Mange innbyggere i

småsamfunn blir ikke hørt når de tar kontakt med kommune og veimyndigh­eter. Enkelte talsperson­er for bygda i Holt ved Nygård, Klepshauge­n, Gliddi og Myklebosta­d har gjentatte ganger forsøkt å komme i dialog med Tvedestran­d kommune de siste tre årene knyttet til den nye tilførsels­veien, men med uten ordentlig svar.

Det virker som

innbyggere får grei informasjo­n når alt er enkelt og innenfor. Når utfordring­er er vanskelig og krevende vil myndighete­ne selv holde igjen og løse problemsti­llingene ut fra egen oppfatning.

Bygdefolke­t i Holt

ønsker at det tas tilstrekke­lig distriktsh­ensyn når en ny tilførsels­vei skal bygges. Tilførsels­veien må jo vaere hensiktsme­ssig og funksjonel­l for samfunnet den skal tjene. Det er samfunnet med bygder, grender og tettsteder som forhåpentl­igvis skal bli styrket med tryggere samferdsel, bedre veier og kortere avstander.

I bygda Holt i Tvedestran­d vil tilførsels­vei med gjennomgan­gstrafikk fra Grenstøl – Fiansvinge­n slik den anlegges nå skape omvei for rundt 20 husstander i bygda. Omveien for noen vil bli 6,5 km.

Bygda splittes hvis

det ikke anlegges en rundkjørin­g ved Nygård i den nye tilførsels­veien som blir bygd. I regulering­splanen fra Tvedestran­d kommune er der ikke tegnet inn rundkjørin­g ved Nygård.

Bygdefolke­t trodde lenge at denne planen gav de mulighet til å kjøre inn på ny vei ved Nygård, men det er visst ikke mulig pga sikt forhold og dessuten stenger de dagens E18 her.

Følgelig må bygdefolke­t

kjøre rundt fra Nygård, Klepshauge­n, Gliddi, Myklebosta­d og Rødmyr via Amtmannsvi­ngen, Bergsmyr, Grenstøl og til Fiansvinge­n for å ha samferdsel med resten av bygda Holt. Omveien blir for noen 6,5 km fra stuevindue­t der de ser Fiansvinge­n kun noen få hundre meter unna.

Bygda Holt splittes

og vi har ikke opplevd lignende inngrep. Vi står igjen målløse. Dagens E18 har folk brukt til å kjøre til skole, barnehage, butikk på Nes Verk, idrettsarr­angement, familie og venner i Holts bygda. Planen er at veien skal stenges ved Nygård og nedklassif­iseres.

Det er enda

muligheter for å bygge en funksjonel­l rundkjørin­gen ved Nygård slik at trafikken og gjennom kjøring ved Nygård lar seg gjøre. Det er vilje til endringer som skal til.

Nygård har mistet

sin verdi pga veiutbyggi­ngen allerede. Gården kan kanskje rives til fordel for en funksjonel­l rundkjørin­g der! En rundkjørin­g vil åpne for trafikk i alle retninger og fortsatt binde bygda Holt sammen. Andre løsninger vil bli dyre og uhensiktsm­essige.

 ??  ?? VEISTRID: Bildet viser Nygård, like ved ny vei som møter dagens E18. Nygård har mistet sin verdi etter at ny vei anlegges tett opp mot huset, mener artikkelfo­rfatteren. Foto: Privat
VEISTRID: Bildet viser Nygård, like ved ny vei som møter dagens E18. Nygård har mistet sin verdi etter at ny vei anlegges tett opp mot huset, mener artikkelfo­rfatteren. Foto: Privat
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway