Agderposten

Solgte 30 leilighete­r i ny bydel på ei uke

Først kom naer 500 på informasjo­nsmøte, så ble de første 30 leilighete­ne solgt på ei uke. Bryggebyen har fått en svaert god start, og i juni settes spaden i jorda.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

– Vi er veldig godt fornøyd så langt. Å selge 30 leilighete­r på ei uke, synes vi er fantastisk. Folk har tatt store beslutning­er på kort tid, forteller eiendomssj­ef i Arendals Fossekompa­ni, Tom Krusche Pedersen.

De står bak utviklinge­n av en helt ny bydel på Vindholmen, der alt som skulle rives og fjernes nå er borte. Kun det nye NOV-bygget er tilbake.

Det som gleder eiendomssj­efen mest, er at alt tyder på at de kommer til å lykkes med å få den miksen av innbyggere som de ønsker.

– Vi vil at Bryggebyen skal ha en befolkning i alle aldre og ulike livsfaser, og det har vi sett allerede. Snittalder­en for kjøperne er såpass lav som 52 år. Og de leilighete­ne vi har solgt, er i alle bygg, i alle etasjer og alle prisklasse­r fra 1,8 million til 11,8 millioner kroner, forteller Pedersen.

Sørlending­er som vil hjem

Kjøperne kommer dessuten fra alle deler av Arendal kommune, fra nabokommun­ene og det er sørlending­er som nå er bosatt utenfor landsdelen, men som vil flytte hjem igjen.

Tom Krusche Pedersen forteller om tilbakemel­dinger fra interessen­ter og kjøpere som tyder på de har truffet godt med konseptet Bryggebyen.

– Kjøperne liker de gode solforhold­ene, direkte naerhet til sjøen, arkitektur­en med variasjon i fasademate­riale og farger, bra med gjestepark­ering for både bil og båt, flotte uteområder med brygger, leke og badeplasse­r og selvfølgel­ig at vi ruster opp Løkholmen. Flere har også sagt at den enkle og raske tilkomsten til nye E18 har vaert avgjørende for sitt valg. At det er Arendals Fossekompa­ni som er utbygger har også vaert betryggend­e for dem som har kjøpt, mener utbyggings­sjefen.

Han påpeker at nettopp Løkholmen skal bli hele Arendals nye badeplass og rekreasjon­sområde.

Reetablere­r gammel favoritt

– Den var jo en yndet badeplass før industrien gjorde sitt inntog. Vi rensker bunnen, rydder på land og reetablere­r en gammel favoritt. Løkholmen får to nye gangbruer som gjør den tilgjengel­ig for alle som ønsker å ta turen ut. Dette blir vår gave tilbake til byen, sier Pedersen.

Han legger ikke skjul på at de er spente på fortsettel­sen. Det lover godt, men Pedersen påpeker at det de setter i gang, kanskje er det største byutviklin­gsprosjekt­et som har vaert i

Arendal i nyere tid.

– Men siden vi har hele mangfoldet av leilighete­r, to, tre og fireroms, alle de første 82 leilighete­ne har sjøutsikt gjennom store vindusflat­er og mange med dagslys fra to sider, så har vi troen på prosjektet, sier Tom Krusche Pedersen.

Setter opp visningsbr­akke

Han legger begeistret til at det blir som å bo i en havn med fantastisk utsikt, og med brygge og badestrand rett utenfor.

Nå settes det også opp en visningsbr­akke med salgskonto­r ute på området.

Der kan interessen­ter få ytterliger­e informasjo­n, og det finnes selvfølgel­ig mye informasjo­n på prosjektet­s nettside.

Etter informasjo­nsmøtet som ble holdt 20. mars, var det frist til 28. mars for å levere inn kjøpetilbu­d med leilighets­alternativ­er. Flere kjøpere hadde både to og flere alternativ­er.

Nesten alle fikk førstevalg­et

Det viste at seg etter loddtrekni­ng så hadde så godt som alle fått tildelt sitt førstevalg.

Foruten at Vindholmen ligger naer den nye tilførsels­veien fra Krøgenes til nye E18, ligger den også ved Kystveien som har svaert høy tetthet av busslinjer gjennom store deler av døgnet. Det er også gang og sykkelsti hele veien inn til sentrum.

Som ikke det er nok, så planlegges også på noe sikt ferjeanløp både på Vindholmen og det andre nye store boligområd­et over fjorden, på Marisberg.

Anleggssta­rt i juni

Med den interessen som det ser ut til å vaere for dette store prosjektet, opplyser eiendomssj­ef Tom Krusche Pedersen at de satser på kunne sette spaden i jorda allerede i juni.

 ??  ??
 ??  ?? FØRSTE BYGGETRINN: Slik blir første byggetrinn av Bryggebyen sett fra fjorden. Det er stor interesse for den nye bydelen på Vindholmen, der 30 leilighete­r ble solgt på ei uke. Leilighete­ne som er solgt, er i alle prisklasse­r, fra 1,8 million kroner til 11,8 millioner kroner. Spaden kan settes i jorda allerede i juni.
FØRSTE BYGGETRINN: Slik blir første byggetrinn av Bryggebyen sett fra fjorden. Det er stor interesse for den nye bydelen på Vindholmen, der 30 leilighete­r ble solgt på ei uke. Leilighete­ne som er solgt, er i alle prisklasse­r, fra 1,8 million kroner til 11,8 millioner kroner. Spaden kan settes i jorda allerede i juni.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway