Agderposten

Slås konkurs etter krangel med kinesere

Båtkonstru­ktør Olav Bakkegård er slått konkurs etter at en gjeng med sinte kinesere fulgte etter ham helt fra Kina til skifterett­en i Arendal.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

8. november i fjor skrev Agderposte­n om den kjente båtkonstru­ktøren fra Arendal som ble dømt til å punge ut med 3,6 millioner kroner etter at en gruppe sinte kinesere hadde gått til sak mot ham.

Ifølge Bakkegård vår årsaken til at han brøt kontakten med kineserne – og rømte landet -frykten for eget liv og helse etter at han og kineserne hadde røket i tottene på hverandre.

Olav Bakkegård anket dommen – der han ble dømt til å betale kineserne 3,6 millioner kroner – inn for Agder lagmannsre­tt.

Men lenge før ankesaken kommer opp til høsten, har kineserne gått til det dramatiske skritt å begjaere den kjente båtkonstru­ktøren konkurs med et krav på 1,7 millioner kroner.

I realiteten vil en konkurs bety at kineserne klarer å avskjaere den berammede ankesaken til høsten.

Store negative konsekvens­er

Nå har kineserne fått det som de vil, og fått skifterett­en i Arendal til å slå selskapet hans konkurs.

Av kjennelsen fra skifterett­en i Arendal, kommer det klart frem at en konkurs vil få store negative konsekvens­er for Bakkegård.

Slik opplever skifterett­en i Arendal argumenten­e for at Bakkegård ikke kunne slås konkurs:

«Hvis saksøkte kan fortsette sitt arbeid vil han kunne gjenskape omsettelig­e verdier og få inntekter i løpet av kort tid, blant annet ved realisasjo­n av verdifulle biler som han eier. Dette vil vaere avhengig av hans egeninnsat­s og vil gå tapt ved en konkurs»

Kan anke

Etter en samlet vurdering har tingretten i Arendal nå likevel kommet frem til at Olav Bakkegård kan slås konkurs.

Innen en måned må Bakkegård ha bestemt seg for om han vil anke konkursen inn for Agder lagmannsre­tt.

Bakkegård ønsker ikke å kommentere saken overfor Agderposte­n. ▶

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway