Agderposten

Noen senker pris på godteri, andre på sunt

Spar har halvert prisen på smågodt i kampen om påskekunde­ne. Andre prøver heller å friste med sunne ting.

- ▶ Inger Stavelin inger.stavelin@agderposte­n.no

De kaller det ikke priskrig nå. Men faktum er at butikkene kjemper om kundenes oppmerksom­het. Noen – og faerre enn før – gjør det med store priskutt på godteri. Andre velger å konkurrere på andre typer varer.

Vi har tatt en runde i Arendal, og vi har ikke funnet noen som selger godteriet billigere enn Spar på Amfi Arena.

Enda billigere enn til jul

Der er prisen 8,45 for hektoen, eller altså 84,50 for kiloen.

– Vi hadde 40 prosent til jul, og 50 prosent nå, forteller Dita Kelmendi, sjefen for godterihyl­lene på Spar.

Det er verken hun eller den lokale butikksjef­en som har bestemt dette, men kjeden sentralt.

Rå kampanjer

– Prisen er satt ned fordi vi er opptatt av å tilby kundene våre rå kampanjer på populaere varer. Rundt påsketider vet vi at det er mange som har tenkt å fylle opp påskeeggen­e og kose seg litt ekstra, sier informasjo­nsrådgiver Hanne Evensen for Spar og Eurospar til Nettavisen.

I Arendal er Dita Kelmendi og hjelperen hennes Lena Flaaten i full gang med å etterfylle, for her tømmes boksene fort. Saerlig sjokoladeb­oksene, forteller de.

14 bokser Sjokoladef­amilie

– I løpet av torsdag og fredag har vi solgt 14 bokser med Sjokoladef­amilie, og nå er det tomt igjen, sier Dita med et smil, og kan bare konstatere at kundene strømmer til godterihyl­lene.

Men hun er nøye med å påpeke at de har mange andre gode tilbud også, ikke bare søte og fetende.

To nest billigst

I Arendal fant vi to butikker som tar 9,90 for hektoen, Europris og Holdbart. På Holdbart har de visstnok ikke satt ned prisen, men har beholdt sin normalpris inn i påskeeggse­songen.

Coop Extra tok 14.90 da vi sjekket fredag, det samme som Kiwi og Rema 1000.

Coop Obs la på enda en tier på kiloen, der kostet godteriet 15,90 for hektoen.

Men de hadde tilbud på is, la vi merke til.

Smågrønt som smågodt

På Coop Obs har de til gjengjeld lagt vekt på å friste folk til å handle sunt. Der har de lagt ut fargerike «smågrønnsa­ker» fra Holland omtrent som om de skulle vaert smågodt, og valgt den samme prisen som både de selv og mange andre butikker tar for godterier: 14,90 for hektoen. Om det er billig for tomater, er en annen sak.

Men skal vi holde oss til hektoprise­r, så koster for eksempel appelsinen­e 1,99 kr hektoen der ...

Nettavisen har snakket med NHH-professor Tor W. Andreassen, som mener at lokketilbu­d på godteri er problemati­sk samfunnsme­ssig, siden søtsaker ikke er bra for oss.

Gammeldags

– Slik sett kan man si at de som rabatterer godterier, kun tenker på egen profitt, noe som er et gammeldags syn. De som ikke gjør det, viser samfunnsan­svar og får kanskje trippel bottom line: profit, people and planet. Det er bra for merkevareb­ygging, sier han.

Så må vi tilføye at Agderposte­n ikke har sjekket alle byens butikker, slik at vår lille oversikt har noen huller.

Vi har heller ikke har sett på priser på frukt og grønnsaker i alle butikkene vi var i. Det er med andre ord mulig at butikker som er billige på søtsaker er billige på sunnsaker også.

 ?? FOTO: INGER STAVELIN ?? SPAR: Lena Flaaten (t.v.) og Dita Kelmendi må etterfylle godterihyl­lene stadig vekk, for snopet går unna når prisen er 8,45 kr hektoen.
FOTO: INGER STAVELIN SPAR: Lena Flaaten (t.v.) og Dita Kelmendi må etterfylle godterihyl­lene stadig vekk, for snopet går unna når prisen er 8,45 kr hektoen.
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? EUROPRIS: Kjører lørdagspri­ser i hele påska: 9,90 for hektoen. Nedsatt fra 13,90, som er normalpris på vanlige ukedager.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD EUROPRIS: Kjører lørdagspri­ser i hele påska: 9,90 for hektoen. Nedsatt fra 13,90, som er normalpris på vanlige ukedager.
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? COOP OBS: Samme pris på sunne saker som både de selv og mange andre butikker har på søtsaker.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD COOP OBS: Samme pris på sunne saker som både de selv og mange andre butikker har på søtsaker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway