Agderposten

Bingo hva eventuelle innvalgte fra lista faller ned på ved voteringer i andre saker

I et innlegg i Agderposte­n 5. april prøver Thore K. Karlsen å framstille Hove-lista som «upolitisk». Hva er det? Det er da ingen lister til et kommuneval­g som er «upolitiske».

- Bjørn Davidsen, Arendal

Alle lister vil jo delta i politikken; følgelig er de politiske. Problemet med Hove-lista og dets like, er at de i utgangspun­ktet er en ensaks-liste. Med 17 kandidater, som utover et felles mål når det gjelder Hove, har disse inntil 17 forskjelli­ge holdninger om den øvrige politikken som skal føres i kommunen de neste fire årene. Derfor er det uvisst hvordan kandidaten­e som eventuelt blir innvalgt fra lista, vil stille seg til skoleutbyg­ging, eiendomssk­att, barnehager, helsehus osv. Det finnes jo utallige saker som skal avgjøres i et bystyre gjennom fire år. Velgerne bør derfor, i forkant av valget, få vite hvordan disse kandidaten­e vil stille seg også til slike spørsmål.

Flere av kandidaten­e på Hovelista er langt fra «upolitiske». Noen av dem har for lengst «flagget» sin politiske holdning. Siden Hove-lista ikke er noe politisk parti med et fastlagt program som forplikter kandidaten­e, er det bingo hva eventuelle innvalgte fra lista faller ned på ved voteringer av andre ting enn Hove-saken.

Det finnes mange kommunesty­rer som må leve med ensakslist­er, og som opplever fullstendi­g kaos i den kommunale beslutning­sprosessen på grunn av slike.

Derfor er mitt råd å stemme på et politisk parti med et helhetlig program, men med samme holdning i Hove-saken som denne lista, framfor å spille politisk bingo i valglokale­t!

 ??  ?? HOVELISTA: Hovelista, her represente­rt ved andrekandi­dat Kristina Stenlund Larsen, ordførerka­ndidat Thore Kristian Karlsen (midten) og 9. mann Erik Hedberg, Foto: Agderposte­n-arkiv
HOVELISTA: Hovelista, her represente­rt ved andrekandi­dat Kristina Stenlund Larsen, ordførerka­ndidat Thore Kristian Karlsen (midten) og 9. mann Erik Hedberg, Foto: Agderposte­n-arkiv
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway