Agderposten

– Kjempegøy, tøft og hardt

Oskar Myrestøl Johansson (16) og Magnus Sørbø (16) fikk søndag sykle vårklassik­eren Paris-Roubaix. Det var stor stas for de to sørlending­ene.

- Thth@agderposte­n.no

– Det var heftig å sykle der. Mye folk, brustein ... Selv om vi syklet litt før proffene var det mye folk der. Det var jilt, sier Magnus Sørbø til Agderposte­n.

Gjerstad-gutten syklet blant annet sammen med Oskar Myrestøl Johansson fra Grimstad.

– Det var kjempegøy. Tøft og hardt. Det var stort sett motog sidevind, og vi syklet i små grupper så alle måtte jobbe. Det var rått med utrolig mange tilskuere som heiet oss frem, forteller Myrestøl Johansson.

Klassiker

Paris – Roubaix omtales som en av de store vårklassik­erne i sykling.

– Dette er blant det største man kan vaere med på som junior. Det er det rittet alle snakker om. Så nå er det hjem og trene mer, det er ikke noe annet å gjøre. Jeg må prøve å komme meg med neste år også, mener Sørbø.

Det vil også sørlandsko­mpisen fra Grimstad.

– Klart jeg vil det. Magnus og meg ble tatt ut i år mye med tanke på neste år. Så neste år kan det bli ekstremt bra hvis vi holder oss unna uhell. Erfaringen fra i år er utrolig bra, sier Myrestøl Johansson.

God følelse

De to sitter igjen med god følelse etter debut-rittet på brusteinen.

– Vi fløyt utrolig bra på brusteinen og følte at vi hadde et stort overtak der. Det er jo klart at vi hadde gruet oss litt på forhånd, men det var kanskje ikke så ekstremt som vi hadde fryktet. Vi fikk selvtillit og merket at hastighete­n var overkommel­ig, melder han videre.

På fredagen, to dager før rittet, var de to blant sykkeltale­ntene som fikk trene med Thor Hushovd.

– Det var jo gøy det. Vi fikk mye bra tips og en hyggelig treningsøk­t, sier de to.

Thomas Skjeggedal Thorsen

 ?? FOTO: LARS H. DOKSAETER ?? TIPS: Magnus Sørbø og Oskar Myrestøl Johansson fikk gode tips fra Thor Hushovd to dager før de skulle sykle klassikere­n Paris - Roubaix.
FOTO: LARS H. DOKSAETER TIPS: Magnus Sørbø og Oskar Myrestøl Johansson fikk gode tips fra Thor Hushovd to dager før de skulle sykle klassikere­n Paris - Roubaix.
 ?? FOTO: LARS H. DOKSAETER ?? TRENTE: Her er Oskar Myrestøl Johansson sammen med Thor Hushovd på trening fredag.
FOTO: LARS H. DOKSAETER TRENTE: Her er Oskar Myrestøl Johansson sammen med Thor Hushovd på trening fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway