Agderposten

Fra Nashville til påskecount­ry på Sørlandet

Frank Olsen var inderlig fornøyd da han fikk ja fra Kinsey Rose fra Nashville til å bli med på årets Påske Country. Sammen med kjente lokale countrymus­ikere.

- ▶ Inger Stavelin inger.stavelin@agderposte­n.no

Lørdag kveld var det countrymus­ikk til langt på natt på Clarion Tyholmen hotell i Arendal. Med cowboybuff­é først, der Kinsey Rose etter hvert fikk fram sin akustiske gitar og spilte og sang mens folk hygget seg med mat og drikke. Kjent og nytt

Hun ga gjestene noen kjente og kjaere countrylåt­er, men også egne tekster og melodier.

Kinsey Rose har turnert på sørvestlan­det i flere år. Men det er først gang hun er i Arendal, forteller hun til Agderposte­n.

Artisten er fra Kentucky, men har bodd de siste ti årene i countrymus­ikkens hovedstad Nashville.

– Hun er en av de beste jeg har hørt, sier Frank Olsen begeistret rett før hun skal spille i Arendal.

Frank Olsen fra Høvåg er den som først og fremst står bak denne lille påsketurne­en. Steffen Jakobsen fra Grimstad er også med og trekker i tråder, og sammen har de trommet sammen et band som lager fire helaftener i påska. I tillegg til Kinsey Rose og Steffen Jakobsen, spiller Frank Olsen selv bass, Kurt Palm fra Lillesand er vokalist og gitarist, og fra Høvåg kommer også Christian Seneger på trommer og Thor Einar Ribe på piano.

– Jeg har vaert på 35 turer til Nashville, og stemningen der er bare ... Det er så spesielt der. Så mange flinke folk! Det er som med olje – mener du alvor med olje og besøker Norge, må du til Stavanger. Mener du alvor med country i USA, må du til Nashville, sier Frank.

Stemning fra Nashville

– Ja, og det er den stemningen vi har lyst til å skape her i Norge med Påske Country. Vi har lyst til å vise den samme musikkgled­en, sier Steffen.

Derfor gleder de seg over å ha med seg en flink countrysan­ger

med adresse Nashville til sine fire konsertkve­lder i påska.

Den første var på Horisonten i Lillesand på fredagskve­lden. De to neste blir få påskefjell­et, først på Hallbjønn Høyfjellse­nter litt over på Telemarkss­iden av Setesdal på akseonsdag, og på påskeaften er de på Sølvgarden hotell på Rysstad.

– Det blir spennende om folk er på hyttene i år, når påska er så sein. Men vi får bare håpe, sier Frank optimistis­k.

Han arrangerte Påske Country for første gang i fjor, og det var så moro at det holder på å bli en tradisjon.

I Arendal ble det både konsert og dans etter maten. Det var folk på dansegulve­t helt til de avsluttet klokka halv to, forteller Frank Olsen.

Potensial i Arendal

Han er godt fornøyd med Arendal, og tipper det var rundt 100 mennesker der.

– Arendalitt­er er glade i country. Det er potensial her, sier han.

Lørdagskve­lden ble delt opp i tre sett, der gjesten fra Nashville, Steffen Jakobsen og Kurt Palm hadde hver sin økt som frontvokal­ist.

Steffen Jakobsen forteller at han har et travelt konsertliv, med mye reising over hele Sørog litt av Nord-Norge. For ham har dette vaert levebrødet i flere år. En ny singel ligger klar og skal slippes like over påske, og flere kommer snart.

Frank forteller at da han fikk vite at Steffens kone Esther

Falck også ville komme, fikk han avtalt med henne å vaere gjestesang­er på tre låter.

Dro opp to torsker

– Hun er vel egentlig popsanger, men hun leverte country veldig bra, sier han, og synes kvelden i Arendal ble moro.

Opplegget på konserten var først og fremst å gi publikum god, kjent country. Så Steffen sparte sine egne sanger til andre anledninge­r, der det er hans eget navn som står øverst på plakaten.

Frank Olsen forteller at Kinsey Rose ankom Høvåg torsdag ettermidda­g.

– Det første vi gjorde, var å ta på oss varmedress­er og dra ut på sjøen i sola og fiske. Kinsey fikk to fine små torsker, forteller han, og synes det er moro å gi eksotiske gjester et ekte inntrykk av Sørlandet.

 ??  ?? ALENE: Kinsey Rose fra Nashville spilte helt alene mens folk enda hygget seg med maten. Etterpå var hun sjefen i bandet i ett av de tre settene.
ALENE: Kinsey Rose fra Nashville spilte helt alene mens folk enda hygget seg med maten. Etterpå var hun sjefen i bandet i ett av de tre settene.
 ?? FOTO: INGER STAVELIN ??
FOTO: INGER STAVELIN
 ?? FOTO: INGER STAVELIN ?? DANS: Med så mye levende og rytmisk musikk, var ikke dansegulve­t tomt et eneste øyeblikk.
FOTO: INGER STAVELIN DANS: Med så mye levende og rytmisk musikk, var ikke dansegulve­t tomt et eneste øyeblikk.
 ?? FOTO: INGER STAVELIN ?? BANDET: Her er det Kurt Palm som er sjefen, med Steffen Jakobsen (t.v.) på gitar, Christian Seneger på trommer, Frank Olsen på bass, og helt usynlig og skjult av Steffen: Thor Einar Ribe på piano.
FOTO: INGER STAVELIN BANDET: Her er det Kurt Palm som er sjefen, med Steffen Jakobsen (t.v.) på gitar, Christian Seneger på trommer, Frank Olsen på bass, og helt usynlig og skjult av Steffen: Thor Einar Ribe på piano.
 ?? FOTO: INGER STAVELIN ?? COWBOYBUFF­É: Kinsey Rose spiller mens folk fortsatt spiser. Steffen Jakobsen til høyre.
FOTO: INGER STAVELIN COWBOYBUFF­É: Kinsey Rose spiller mens folk fortsatt spiser. Steffen Jakobsen til høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway