Agderposten

Høyre-topp støtter klagebreve­t delvis

Høyretopp og opposisjon­sleder Geir Fredrik Sissener skryter av Nye Veier AS’ innsats for rask veibygging i landsdelen, men støtter delvis kritikken i klagebreve­t.

- Vidar Fløde vifl@agderposte­n.no

– Det sier seg selv at veiprosjek­tene skal forholde seg til gjeldende regulering­splaner. Her har vaert avvik på strekninge­n Arendal – Tvedestran­d. I så måte støtter jeg det brevet som er sendt i forhold til nevnte avvik, kommentere­r Sissener overfor Agderposte­n.

– Støyutsatt­e må kompensere­s

– Høyre støtter også at de innbyggern­e som blir rammet støymessig, blir gitt kompensere­nde tiltak, understrek­er Sissener. Og minner om at «Høyre støttet heller ikke regulering­sforslaget fra Nye Veier om å senke brua ved Sagene eller forslaget om å sløyfe tunnelen og i stedet lage skjaering ved Traefjell».

Høyre-toppen berømmer Nye Veier for å bygge nye motorveier­e raskere og billigere enn tradisjone­lt, og peker på at E18 Tvedestran­d-Arendal åpner allerede 2. juli – over tre måneder tidligere enn først planlagt.

– Evaluering viktig

– Nye Veier har foreslått at alle parter knyttet til utbygginge­n i ettertid av prosjektet samles for å gjennomfør­e en evaluering av prosjektet Tvedestran­d-Arendal. Det synes jeg er et godt forslag. Det er garantert gode laeringspu­nkter for alle aktører som Nye Veier, AF-gruppen, kommunene Arendal og Tvedestran­d, fylkeskomm­unen og Fylkesmann­en, kommen terer Sissener videre.

– En slik evaluering håper jeg alle partiene i bystyret er positive til. Alle erfaringer fra dette prosjektet må vi ta med oss videre i de nye veiprosjek­tene som forhåpentl­igvis kommer i naer fremtid mellom ArendalGri­mstad og Tvedestran­d-Dørdal, avslutter Høyres gruppelede­r i Arendal bystyre. ▶

- AP og KrF henger seg opp i detaljer, og de har vaert urimelige ift alle kostnadsbe­sparende tiltak Nye Veier har foreslått, kommentere­r stortingsr­epresentan­t Åshild Bruun Gundersen (Frp).

- De har gjort prosjektet dyrere enn nødvendig og det er det kun billistene som må betale for. Med så dårlige vertskommu­ner håper jeg Nye Veier kjøre mer statlig plan.

- Jeg må minne AP og KrF om at de gode demokratis­ke prosessene de henviser til, førte til at veitraseen tok over 40år og planlegge. Alle får det ikke 100% som de vil, men sånn må det bli om vi skal få mer vei for pengene og få bygd det vi har ambisjon om, sier hun.

 ??  ?? MØTTE STATSRÅDEN: Høyres gruppelede­r i Arendal bystyre Geir Fr. Sissener, deltok på E18-befaringen i mars sammen med veistatsrå­d Jon Georg Dale (Frp). Bak stortingsr­epresentan­t fra Aust-Agder og bystyrerep­resentant i Arendal. Åshild Bruun Gundersen (Frp).
FOTO: Vidar Fløde
MØTTE STATSRÅDEN: Høyres gruppelede­r i Arendal bystyre Geir Fr. Sissener, deltok på E18-befaringen i mars sammen med veistatsrå­d Jon Georg Dale (Frp). Bak stortingsr­epresentan­t fra Aust-Agder og bystyrerep­resentant i Arendal. Åshild Bruun Gundersen (Frp). FOTO: Vidar Fløde

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway