Agderposten

Vil selge luksuseien­dommene til Einar Aas med tap

De fem strandeien­dommene til Einar Aas (48) er lagt ut for salg med en samlet prisantydn­ing på 70 millioner kroner. Det er mindre enn det han i sin tid ga for dem.

- ØKONOMI

Heftige budrunder må til dersom den fallerte krafttrade­ren Einar Aas skal få igjen det han har betalt for fem strandeien­dommer i Grimstad, skriver Dagens Naeringsli­v tirsdag.

Aas har i sin tid gitt tilsammen 79,8 millioner kroner for de fem eiendommen­e som nå er lagt ut for salg. Prisantydn­ingen er dermed nesten 10 millioner kroner lavere enn det han har gitt fort dem.

– Det har allerede meldt seg interessen­ter til disse. Dette er veldig flotte eiendommer, sier eiendomsme­gler Gustav Saedberg (48) hos Meglerhuse­t Saedberg i Kristiansa­nd til avisen.

Uansett hva eiendommen­e ender opp med å selges for må Aas selv se langt etter pengene. Alt går med til å dekke inn kreditoren­es tap etter fjorårets feilslåtte kraftspeku­lasjon.

Eiendommen med høyest prisantydn­ing av de fem er Vragviga i Grimstad.

Denne eiendommen kjøpte Aas av Andreas Ove Ugland i mai 2015. Prisantydn­ingen var da 30 millioner kroner for den luksuriøse eiendommen i Grimstad.

Eiendommen har 400 meter strandlinj­e. Saedberg har satt prisantydn­ingen på det samme som den var i 2015: 30 millioner kroner.

Eiendommen Slottet i Grimstad er også lagt ut for salg, med en prisantydn­ing på 25 millioner kroner.

–Aas har totalrenov­ert både hovedhus med det karakteris­tiske spiret, anneks/gjestehytt­e og bevart den parkmessig­e hagen, sier Gustav Saedberg til Dagens Naeringsli­v.

Eiendommen har 13,5 mål tomt, eget svømmebass­eng, parkemessi­g hage og stort bryggeanle­gg.

I tillegg til de to dyreste eiendommen­e er ytterliger­e tre eiendommer på Naxbie i Grimstad lagt ut for salg.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? HESNES: Denne strandeien­dommen på Hesnes i Grimstad har nå fått en prisantydn­ing på 25 millioner kroner.
FOTO: NTB SCANPIX HESNES: Denne strandeien­dommen på Hesnes i Grimstad har nå fått en prisantydn­ing på 25 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway