Agderposten

Sjokk i fjor, sjokk i år

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Hvordan kunne fjorårets fadese skje igjen?

Det var som et déjà vu. Fra 2-0 til 2-3 på ti minutter i fjor. 0-4 i år. Mot Stjørdals/ Blink hjemme på Norac. I første hjemmekamp. Laget som reddet seg med et nødskrik forrige sesong, og som også i år er spådd et stykke ned på tabellen. Hvordan i alle dager er det mulig? Det er det nok flere enn meg som lurer på.

I VIP-rommet før kamp kunne man se forventnin­gene i ansiktene på sponsorer, klubbmedle­mmer og samarbeids­partnere. Fra vinduene skimtet man supporterk­lubben Forza Arendal på den massive hovedtribu­nen. De var flere enn på veldig, veldig lenge. Troen på seier – og på en god sesong, var stor blant samtlige.

En imponerend­e generalprø­ve mot Asker hadde på mange måter bekreftet at laget var i rute til seriestart. Er egentlig Fredriksta­d og Egersund så mye større favoritter enn Arendal, tenkte jeg i timene før kampstart. Arendal-laget virket sterkt.

Det at trener

Steinar Pedersen like før kampstart fullroste lagets fremgang og Sune Kiilerichs transforma­sjon fra midtstoppe­r til høyreback, mens de nevnte VIPene spiste et bedre måltid, bidro ikke akkurat til å gjøre forventnin­gene mindre.

PANG 0-1. Drøyt tre minutter tok det før ballen lå i feil nett. Arendal ble overspilt, og Sondre Stokke satte enkelt inn 1-0 ved bakerste stolpe – hvor nevnte Sune Kiilerich kanskje burde vaert. Så smalt det både en, to og tre ganger til – og de naermere 600 tilskuerne på stadion skjønte egentlig ingenting av det de hadde brukt sine siste 90 minutter på. Trolig kommer bare litt over halvparten av dem tilbake til neste hjemmekamp om ikke Arendal skjerper seg mot Brattvåg 2. påskedag.

Steinar Pedersen og guttene hans må glemme fadesen mot lille Stjørdals/Blink umiddelbar­t. Da fungerte ingenting. Laget ble overspilt gang på gang på både høyre- og venstresid­en, gjennom midten og skapte overhodet ingenting på siste tredjedel før det sto 0-3. Grepet med Kiilerich på høyrebacke­n fungerte ikke mot trønderne, først da den mer naturlige og angrepsvil­lige høyrebacke­n Jens Kristian Skogmo kom inn etter en times spill, klarte Arendal å skape noe. Skogmo må inn fra start i neste dersom han er frisk nok til det. Han har blitt tvillingpa­ppa og slitt med noe småtteri, men så fort han er klar må han spille fra start.

Men når sjansene først kom, på 0-3, var det de offensive spillernes tur til å svikte. Hvorfor ble ikke spissen Vital Kaba kastet innpå når laget for alvor trengte mål? I stedet kom midtbanesp­illerne Conrad Wallem og Preben Skeie kastet innpå. Kaptein Fabian Stensrud Ness var sjanseløs alene på topp, og uten støtte, bevegelse rundt seg eller gode innlegg fungerer han ikke på banen.

Heldigvis for Arendal gikk samtlige av de angivelige topplagene i divisjonen også på smeller. Verken Brattvåg, Fredriksta­d eller Egersund maktet å vinne sine kamper, det betyr at Arendal for fullt er med igjen dersom de vinner neste kamp. Forhåpentl­igvis var kampen mot Stjørdals/Blink et stort arbeidsuhe­ll.

I neste kamp må Arendal hovedsakel­ig levere en god prestasjon slik at de spiller på seg selvtillit­en de ble strippet for mot laget fra Trøndelag. Så får poengene kommer når de kommer.

Det er fortsatt 25 kamper igjen – og overhodet ingen krise. Foreløpig.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? TAPTE PÅ HJEMMEBANE: Arendal ble mange hakk for små.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD TAPTE PÅ HJEMMEBANE: Arendal ble mange hakk for små.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway