Agderposten

- Trenertale­nt

- Publisert av Sørlandets travpark via Sideblikk på nett

▶ KUN 24 år gammel er Johan Kringeland Eriksen en populaer trener for landets travhestei­ere. Suksessen han har skapt på kort tid sørger for at stallen til enhver tid er full. Konkurrent­ene er mange, og det er en utfordrend­e jobb å lokke til seg hesteeiern­es oppmerksom­het.

Kringeland Eriksen har imidlertid nesten siden han startet opp sin virksomhet klart å tiltrekke seg lojale hesteeiere.

– Jeg satser på en helt annen måte enn de fleste andre nystartede travtrener­e. Mitt fokus på å forme unghester helt fra starten av har gjort at jeg har truffet en helt annen kundegrupp­e. For meg har det vaert et stort mål å skape hestene selv, ikke bare kjøpe inn ferdige løpshester, understrek­er den dyktige treneren.

Allerede etter seks måneders drift hadde da Grimstad-baserte Kringeland Eriksen full stall, og i takt med fremgangen­e har også interessen fra hesteeiern­e vaert stor.

Etter at han flyttet sin virksomhet til Sørlandets Travpark på tampen av fjoråret har ikke en eneste boks stått tom hos 24-åringen.

– Jeg tør å si at jeg vil bli best, og det har nok falt i god jord hos mange hesteeiere. Jeg er på ingen måte utlaert og har mye igjen laere, men jeg tør å flagge at jeg har ambisjoner, er en av Kringeland Eriksens forklaring­er.

Og tallenes tale er tydelig; trenertale­ntets stallheste­r har så langt i 2019 gjort 24 starter. Det har endt med fem seire og hele 13 plassering­er blant de tre fremste, en svaert sterk statistikk.

Mandag sist uken tok Kringeland Eriksen en imponerend­e stalldobbe­l da først Skeie Trym vant på Jarlsberg før debutanten Fantomet overbevist­e til seier i sitt debutløp på Klostersko­gen senere på kvelden.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway