Agderposten

Tar grep for å forsvare tittelen

I jakten på å forsvare VM-gullet han vant på 400 meter hekk i London for to år siden, må Karsten Warholm (23) gjøre noe han aldri har gjort før.

-

Det skyldes at årets verdensmes­terskap arrangeres senere enn noensinne. Først 27. september starter det i Doha i Qatar.

Fram til nå har sesongoppl­egget vaert likt som før, men i sommer blir det annerledes. Warholm og trener Leif Olav Alnes må ta grep.

– Foreløpig har ikke et sent VM hatt noen innvirking på jobben vi har lagt ned, men det får innvirknin­g på hvordan vi legger opp sommerseso­ngen. Vi kommer til å legge inn en treningspa­use midt i, og det er noe vi aldri har gjort før. Før har vi forsøkt å flyte på formen uten å lade opp på noe vis. Der er vi privileger­te med tanke på det grunnlaget vi har lagt opp gjennom vinteren. Nå blir det en treningspe­riode, og kanskje blir vi også mer selektive med tanke på konkurrans­er fordi VM i Doha går så sent, sa Warholm da NTB møtte ham på trening i Oslo sist uke. Warholm så kvikk og opplagt ut der han gjennomfør­te økta sammen med hekkegjeng­en Amalie Iuel, Elisabeth Slettum og Solveig Hernandez Vråle på Olympiatop­pen i Oslo.

Uproft

– Hvordan ser du på at du må bryte det opp med en treningspe­riode om sommeren?

– Vi må bare gjøre det som skal til. Det er noe av det vi er best til, å ta de forholdene vi er gitt og snu det om til vår egen fordel. Det er bare å se på det som et konkurrans­efortrinn alt som går utenom normalen.

Men sunnmøring­en fra Ulsteinvik er ikke bare glad for at VM i Doha og det kommende OL i Tokyo kommer så tett på hverandre. Tokyo-OL starter 24. juli neste sommer.

– Jeg er ikke veldig happy med at man setter et stevne så seint på året når OL starter så tidlig året etter. Det er ultra uproft. Jeg håper vi slipper å se noe sånt igjen, men når vi først er der så ordner vi det.

– Det blir ikke lange pausen til å trene deg opp igjen?

– Nei, det er veldig hensynsløs­t.

Trener Leif Olav Alnes er enig med eleven sin, men er ikke veldig bekymret. Han poengterer at konkurrent­ene også får like lite tid til å trene seg opp igjen til en ny sesong. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? GJØR ENFRINGER: Regjerende verdensmes­ter og europamest­er på 400m hekk, Karsten Warholm, trener på toppidrett­ssenteret på Sognsvann i Oslo.
FOTO: NTB SCANPIX GJØR ENFRINGER: Regjerende verdensmes­ter og europamest­er på 400m hekk, Karsten Warholm, trener på toppidrett­ssenteret på Sognsvann i Oslo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway