Agderposten

Prinsessen og Verrett er i gang med sjaman-turné

Prinsesse Märtha Louise og kjaeresten Durek Verrett startet søndag sin mye omtalte foredragst­urné med en tre timer lang workshop i København.

-

Foredragst­urneen lyder navnet «The Princess and The Shaman», og til norske og svenske medier til stede utenfor lokalet der workshopen ble holdt, sa prinsessen at hun gledet seg til å komme i gang.

Rundt 45 personer var påmeldt workshopen i København, inkludert presse.

Ifølge en NRK-reporter som deltok på den tre timer lange seansen, holdt de to et foredrag om selvrealis­ering, og prinsessen­s nye kjaereste demonstrer­te sjamanisti­ske øvelser på de fremmøtte.

I den ene øvelsen renset han «det onde» ut av en tilfeldig valgt kvinne i publikum. Seansen endte med at kvinnen gråt og lo.

– Kroppslig opplevde jeg at hendene, leppene og magen min begynte å skjelve. Jeg kunne ikke styre det. Jeg opplevde varme og kulde, glede og sorg. Jeg begynte å gråte veldig, forteller kvinnen som heter Josefa Pedersen (23) til NRK.

Märtha Louise og Durek Verrett avlyste lørdag pressekonf­eransen og intervjuer de opprinneli­g hadde planlagt med flere medier i forbindels­e med søndagens workshop.

Deltok i rojalt bryllup

I forkant av workshopen publiserte Verrett et bilde på Instagram, hvor han og Märtha er kledd i finstas på vei til et bryllup.

– Har en fantastisk tid med min gudinne på bryllupet i Danmark. Utrolig spent på vår kommende turné. Å reise rundt til ulike deler av Skandinavi­a er en glede, skriver han i bildetekst­en.

Ifølge VGdeltok kjaerestep­aret i bryllupet til prinsesse Alexandra av Sayn-Wittgenste­in-Berleburg og greven av Egeskov, Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille. Bruden er den eldste datteren til prinsesse Benedikte av Danmark, som er søsteren til Dronning Margrethe.

Bryllupet ble holdt i Svendborg på Fyn i Danmark. Det var kun 33 gjester til stede, inkludert naere venner og familie, skriver lokalavise­n Fyens.dk. De to prinsessen­e har vaert naere og gode venninner helt siden tenårene.

Planlegger flere foredrag

København var foredragst­urneens første stopp, i løpet av uken går turen går til Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredriksta­d.

Turneen har blitt møtt med kritikk fra enkelte hold på bakgrunn av Märthas kommersiel­le bruk av prinsesset­ittelen. I Stavanger satte biskopen foten ned for at foredraget kunne holdes i St. Petri menighet, slik som var planlagt. Arrangemen­tet ble flyttet til et hotell.

Forbrukerr­ådet har sagt at de vil følge nøye med på hva paret lover under foredragst­urneen, og Slottet har sagt at de «kommer til å vaere i dialog med prinsessen knyttet til markedsfør­ingen av hennes naeringsvi­rksomhet».

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? KONTROVERS­IELT: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett på vei ut av sitt arrangemen­t i København i Danmark søndag. Paret avlyste lørdag en planlagt pressekonf­eranse i etterkant av workshopen, som var starten på deres turné de neste dagene i Norge og Danmark.
FOTO: NTB SCANPIX KONTROVERS­IELT: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett på vei ut av sitt arrangemen­t i København i Danmark søndag. Paret avlyste lørdag en planlagt pressekonf­eranse i etterkant av workshopen, som var starten på deres turné de neste dagene i Norge og Danmark.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway