Agderposten

– Vi har 10.000 milliarder å ta av

Frps Anders Kylland gir ikke opp kampen om bompengefr­i ny E18 mellom Arendal og Tvedestran­d, til tross for fylkesordf­ørerens nådeløse dom over Arendal bystyres forsøk på å forhindre bomfinansi­ert vei.

- Jon Andreassen jon.andreassen@agderposte­n.no

Det var i fylkesting­et tirsdag ettermidda­g fylkesordf­ører Gro Bråten via sin vara Jon-Olav Strand kom med sitt synspunkt på Arendal bystyres vedtak om bomfri E18 mellom Arendal og Tvedestran­d.

– Useriøst av Arendal bystyre

Det etter at Venstre-politikern­e Jan Kløvstad og Jacob Handegard hadde kommet med en interpella­sjon for å få hennes mening om saken.

– Å gjøre vedtak som bystyret i Arendal gjorde bare dager før veien åpnes, er useriøst. Det tas ikke hensyn til vedtaket, og veien blir åpnet som forutsatt – og innkreving­en starter som planlagt, sto det i skrivet fra fylkesordf­øreren.

Bråten var ikke lenge til stede da punktet kom opp, så Strand leste dermed opp svaret hennes foran forsamling­en.

– Jeg synes det blir feil av henne å uttrykke seg på den måten overfor en beslutning tatt av et viktig politisk organ, sier gruppelede­r Anders Kylland i Frp.

– Prosjektet må betales

Bystyret i Arendal vedtok 24. mai å kutte bompenger på den nye E18 mellom Arendal og Tvedestran­d som åpner om få dager. Likevel blir det bompenger.

– Prosjektet er ferdig og nå må det betales, uttalte Ola Olsbu, plan- og samferdsel­ssjef i AustAgder fylkeskomm­une like etter bystyrets vedtak.

– Kampen er ikke over

Kylland innser at det nå vil bli bompenger på den nye strekninge­n, men nekter å gi opp kampen.

– For det første er vi veldig glad for at det åpnes en ny vei, men den burde vaert finansiert annerledes. Jeg tror fortsatt vi enten kan få redusert taksten eller fjernet bommene, sier Kylland.

– Men hvem skal ta regninga? – Det er det store spørsmålet her. Vi har oljefondet på 10.000 milliarder kroner. Vi kan investere i handlegate­r i utlandet og alle mulige aksjer. Er det bedre enn å bygge infrastruk­tur i eget land?, undrer Kylland seg, som er storfornøy­d med at det ikke blir bompakke rundt Arendal sentrum.

 ??  ?? BLIR BETALING: Den nye E18 mellom Arendal og Tvedestran­d får en samlet bomtakst på 44 kroner, fordelt på to bommer (30+14 kroner).
BLIR BETALING: Den nye E18 mellom Arendal og Tvedestran­d får en samlet bomtakst på 44 kroner, fordelt på to bommer (30+14 kroner).
 ??  ?? STATEN BØR BETALE: Frps gruppelede­r Anders Kylland er ikke i tvil om hvem som bør ta regninga for E18 mellom Arendal og Tvedestran­d.
STATEN BØR BETALE: Frps gruppelede­r Anders Kylland er ikke i tvil om hvem som bør ta regninga for E18 mellom Arendal og Tvedestran­d.
 ??  ?? KALLER VEDTAK USERIØST: Fylkesordf­ører Gro Bråten.
KALLER VEDTAK USERIØST: Fylkesordf­ører Gro Bråten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway