Agderposten

Gjerstad Live legges ned

Etter tre år med underskudd er det slutt for musikkfest­ivalen Gjerstad Live.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Det er for mye jobb og privat risiko. Festivalen i helgen gikk på skinner på de fleste vis, men det kom ikke nok folk i år heller, sier arrangør Rune Hagestrand.

Nyheten meldte han først på sitt eget nettsted, igjerstad.no.

Satset stort

Den to dager lange festivalen frontet i år Eirik Søfteland fra Idol, Staysman & Lazz samt Kim Larsen coverbande­t Østre Gasvaerk og flere andre. Men det var ikke nok i år heller. Dagen etter festivalen var det kroken på døra.

– Jeg ga det tre år på å gå i balanse. Avgjørelse­n ble tatt kjapt i et styremøte sent i natt etter lange forhandlin­ger, smiler den energiske gründeren, som er enehersker i arrangørse­lskapet No Limit Events AS. Det første året gikk arrangemen­tet med 200.000 kroner i minus.

For langt

Da han startet festivalen for tre år siden, var målet å trekke publikum langt utover Gjerstads grenser ved å tilby skikkelig kjente artister, blandet med mer lokale navn.

– Det kan godt vaere det hadde vaert fornuftig å gå ned i kvalitet. Men målet mitt var å gjøre noe større. Men så lenge det er dobbelt sp langt fra Arendal til Gjerstad som motsatt, så går det ikke, sier Hagestrand. Han utelukker ikke at han på et senere tidspunkt kan komme til å arrangere noe musikalsk andre steder med mer mennesker. Men det er mulige fremtidspl­aner. Ikke noe som er spikret i dag.

Markedet lever videre

Men selv om Gjerstad Live legges ned, lever Hagestrand­s andre hjertebarn videre. De 16. Brokelands­heiadagene i helgen august-september er på ingen måte truet. – Markedet er fullbooket med utstillere og så innarbeide­t at den frykter jeg ikke ryker, sier Rune Hagestrand.

Som trekkplast­er i år på artistside­n, kommer den verdenskje­nte Chris Medina, som tok hitlistene med storm, med sin kjaerlighe­tserklaeri­ng «What are words».

 ??  ?? PRIMUS MOTOR: Rune Hagestrand innser at konseptet Gjerstad Live ikke fungerte, og legger ned.
PRIMUS MOTOR: Rune Hagestrand innser at konseptet Gjerstad Live ikke fungerte, og legger ned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway