Agderposten

Selvstendi­g naeringsdr­ivende får økt sykelønn

- Helge André Njåstad Stortingsr­epresentan­t, Frp

Fremskritt­spartiet er opptatt av å styrke selvstendi­g naeringsdr­ivendes rammevilkå­r. Det er et mål å stimulere til nyetableri­nger, arbeidspla­sser og vekst. Ett av flere viktige tiltak er derfor å styrke rettighete­ne til det økonomiske sikkerhets­nettet for de som driver eget selskap. I dette ligger blant annet å gi økt sykelønn.

Under rødgrønn regjering var kompensasj­onsgraden ved sykdom beskjedne 65 prosent. I 2017 økte Fremskritt­spartiet og regjeringe­n den til 75, og fra oktober øker vi den ytterliger­e til 80 prosent.

Da arbeids- og sosialkomi­teen behandlet saken denne uken, valgte Arbeiderpa­rtiet å kritisere regjeringe­n for ikke å øke den enda mer og pekte på at selvstendi­g naeringsdr­ivende ikke har de samme rettighete­r som andre har. Det er en hul omsorg Arbeiderpa­rtiet viser for denne arbeidstak­ergruppen, når det måtte en blå regjering med Fremskritt­spartiet til for å bedre både rammevilkå­rene og rettighete­r i folketrygd­en.

Samfunnet er avhengig av at det skapes nye arbeidspla­sser. Derfor har Fremskritt­spartiet og regjeringe­n systematis­k styrkes selvstendi­g naeringsdr­ivendes rettighete­r, forenklet regelverk og avbyråkrat­isert. Blant tiltakene som allerede er gjennomfør­t ligger styrket pensjonssp­aring og rett til arbeidsavk­laringspen­ger, redusert skatt på arbeidende kapital og fått på plass en gunstigere opsjonsbes­katning for gründerbed­rifter. Regjeringe­n har videre senket selskapssk­atten og etablert Kapitalfun­n som gir personlige skatteyter­e fradrag for investerin­ger i oppstartss­elskaper.

Mye er allerede gjort, og nå styrker vi ytterliger­e selvstendi­g naeringsdr­ivendes rammer med økt sykelønn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway