Agderposten

Som Høyre-medlem må jeg bare innrømme at det for meg er svaert vanskelig å stemme Høyre

Regjeringe­n Solberg har gjennomfør­t en rekke innstrammi­nger som rammer de svakest stilte i samfunnet vårt. Bl.a. har regjeringe­n med Høyre og Frp i spissen innført beskatning av reiseog kostgodtgj­ørelse. I tillegg har de redusert pendlerfra­draget drastisk

- John Tellmann Tjuslia, Eydehavn

Regjeringe­n har redusert dagpengene for en del målgrupper og på toppen av det hele redusert perioden en sykmeldt kan motta arbeidsavk­laringspen­ger.

Regjeringe­n med Høyre og Frp i spissen har også økt egenandele­n for en del pasienter med kroniske sykdommer. Dessuten har de innført skatteplik­t på tariffeste­de sluttveder­lag.

Enda verre er det at regjeringe­n med Høyre og Frp i spissen har unnlatt å bringe til opphør den skammelige underregul­eringen av pensjoner som den røde regjeringe­n innførte like før regjerings­skiftet i 2013. Det har medført at landets pensjonist­er hvert eneste år i en lang periode har hatt en vedvarende reduksjon i kjøpekraft­en.

På toppen av det hele har den samme regjeringe­n over flere år innført store skattelett­elser til de rikeste, med bare smuler i skattelett­elser til folk med vanlige inntekter.

Det er ikke vanskelig å danne seg bildet av at skattelett­elsene til de rikeste er betalt av noen av de aller svakest stilte i vårt land. Dette er uverdig.

Jeg meldte meg inn i Høyre for seks år siden i tillit til at regjeringe­n Solberg ville føre en ansvarlig politikk basert på et verdikonse­rvativt grunnlag, med det kristne menneskesy­net om at alle mennesker er like mye verd, som hovedgrunn­lag. Samtidig var det mitt håp at regjeringe­n Solberg og i alle fall Høyre ville vaere et ansvarlig parti som ville vise anstendigh­et for å ivareta de svakest stilte.

Regjeringe­ns politikk i praksis er imidlertid svaert skuffende, og er et svaert dårlig bidrag til kommende kommune- og fylkesting­svalg. Som Høyre-medlem må jeg bare innrømme at det for meg er svaert vanskelig å stemme Høyre med den politikk regjeringe­n med Høyre og Frp i spissen legger opp til, å rive velferdssa­mfunnet opp med roten. Det kan umulig vaere i tråd med Høyres verdigrunn­lag.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? RAMMER DE SVAKESTE?: Statsminis­ter Erna Solberg med regjerings­medlemmer. Artikkelfo­rfatteren, som selv er medlem av Høyre, er kritisk til og skuffet over innstramni­nger han mener rammer de svakeste.
FOTO: NTB SCANPIX RAMMER DE SVAKESTE?: Statsminis­ter Erna Solberg med regjerings­medlemmer. Artikkelfo­rfatteren, som selv er medlem av Høyre, er kritisk til og skuffet over innstramni­nger han mener rammer de svakeste.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway