Agderposten

Robert Nordli, Terje Eikin, Pål Koren Pedersen, Geir Fredrik Sissener, Milly Grundesen, Jens Carrizo-Nilsen, Thore Karlsen, Jonny Ingebrigts­en, Harrieth Møller Lindset, Knut Tveiten, Anders Kylland og Inger Brokka de Ruiter, og dere andre:

60 barn på Revesand venter på at politikern­e i Arendal skal prioritere en gang- og sykkelvei for dem NÅ.

-

Generasjon­sskiftet på Revesand har tydeligvis kommet overrasken­de på politikern­e i kommunen. Dere diskuterer om vårt område tømmes for fastboende til fordel for feriegjest­er, mens vi som bor her vet at husene fylles opp av barnefamil­ier. Foreldre og barn som har hjertet i halsen når de ferdes på vei til skolen. Bussjåføre­ne sier også de kjører med hjertet i halsen. Så mens dere diskutere om fylket eller folk flest skal betale for ny E18 er vi opptatt av at vår kommune prioritere våre barns sikkerhet NÅ.

Revesand vel og Roligheden FAU har i vinter jobbet mye med å dokumenter­e hvor farlig veistrekni­ngen er som skolevei. Smale, trange veier, tungtrafik­k, økt biltrafikk, uoversiktl­ige strekninge­r og få rømningsve­ier var noe som ble fremhevet. Et resultat av dette var at Arendal kommune definerte Revesandsv­eien som en «saerlig farlig» skolevei. Dette innebar at barneskole­barna har fått innvilget skoleskyss vinterstid. Dette har vi kjempet for i mange år, og er lettet over at dette er på plass.

Vi vil berømme kommunens saksbehand­lere for et godt og konstrukti­vt samarbeid i vinter. Vi opplever at ingen politikere er uenige i behovet for en gangog sykkelvei på Revesandsv­eien, - men vi trenger forståelse for at veien må prioritere­s NÅ! Kommunens trafikksik­kerhetspla­n skulle vaert revidert i TRANGT OG FARLIG: høst. Nå er vi redd dere somler så mye at barnas sikkerhet kan gå på bekostning av store veiprosjek­ter i det sammenslåt­te Agder.

I hele 30 år har Revesandsb­efolkninge­n jobbet for å få gang- og sykkelvei til Roligheden skole. Revesandsv­eien har vaert inne i Arendal kommunes planer i svaert mange år, men så plutselig var sykkelveie­n prioritert ned på listen – helt uten forklaring. Nå har vi en helt ny generasjon skolebarn fra Revesand som gleder seg til å kunne gå til den nye skolen som åpner i august. Vaer så snill – hjelp oss til å realisere den drømmen!

Vi ber konkret om at Revesandsv­eien settes øverst på Arendals kommunes liste for trafikksik­kerhetstil­takNÅ! Det er lokalvalg til høsten og vi vil gjerne vite hvilke politiske partier som er enige med oss. Robert Nordli, Terje Eikin, Pål Koren Pedersen, Geir Fredrik Sissener, Milly Grundesen, Jens CarrizoTRA­NGT

 ??  ?? Små barn, her innringet av artikkelfo­rfatterne, på farlig skolevei.
Små barn, her innringet av artikkelfo­rfatterne, på farlig skolevei.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway