Agderposten

Leddbåndss­kadd, kjemper mot klokka

Caroline Graham Hansen har fått påvist en leddbåndss­kade, men kan likevel bli klar til lørdagens åttedelsfi­nale i fotball-VM.

-

Det opplyste det norske landslaget­s lege Said Tutunchian da han møtte pressen tirsdag.

Graham Hansen pådro seg en ankelskade i 2-1-seieren mot Sør-Korea mandag og måtte byttes ut i annen omgang. Etterpå var det høyst usikkert om en av Norges største profiler kunne spille mer i mesterskap­et. Ute på banen ble hun etter kampen båret på ryggen av lagvenninn­ene med en stor ispose rundt den høyre foten.

Tirsdag hadde det medisinske støtteappa­ratet få klare svar å komme med rundt 24-åringen.

– Vi har fått utført en MRundersøk­else i morges. Den har påvist en liten leddbåndss­kade. Vanligvis er det veldig god prognose for dette. Vi skal gi henne aktiv rehabilite­ring og fysikalsk behandling fram mot kampen. Målet er at hun skal bli klar til kamp på lørdag, sa lege Tutunchian.

– Alt er veldig avhengig av hvordan hun respondere­r på den behandling­en hun får. Slike skader er veldig individuel­t. Det kan gå veldig bra, og det kan også vaere sånn at hun ikke blir klar til kampen, sa han.

Det vil bli gjort fortløpend­e vurderinge­r av Graham Hansens skadesitua­sjon de neste dagene.

– Behandling­en handler om å forsterke muskulatur­en rundt skaden og gi henne best mulig sjanser til å spille kampen lørdag, sa Tutunchian.

– Hvordan tar hun selv dette? – Hun ser veldig positivt på dette, sa den norske legen.

Graham Hansens skade oppsto da hun skaffet Norge straffespa­rket som til sjuende og sist avgjorde mandagens kamp mot Sør-Korea.

Hvem som blir Norges motstander i lørdagens åttedelsfi­nale i Nice, blir klart senere tirsdag. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? FEIRER 2-1: Caroline Graham Hansen ble skadd.
FOTO: NTB SCANPIX FEIRER 2-1: Caroline Graham Hansen ble skadd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway