Agderposten

Tilbyr spill og lego til barn som er hjemme i ferien

Biblioteke­t i Arendal ville gjøre noe for barna som ikke er på dyre sommerleir­er.

- ▶ William Alexander Paul william.alexander.paul@agderposte­n.no

– I sommer vil biblioteke­t åpne cafedørene for at barn mellom ni til tolv år skal kunne ha ett sted å vaere, sier Tove Kittelsen, som er ansatt i publikumss­eksjonen i Arendal bibliotek.

Det blir alt fra lydbok til lego til Nintendo Switch.

– Det er ansatt tre ungdommer som skal aktivisere barna.

– Det blir til og med kanskje en liten matbit, sier Kittelsen.

Biblioteke­t har kjøpt popkornmas­kin til film, og hun sier hun prøver å få tak i en ismaskin sånn at barna kan lage sin egen is.

Vitensente­ret

Kittelsen sier hun også har kjøpt litt plasser på Vitensente­ret.

– Selv om det er først gang, tror jeg det kan bli bra.

Ett av målene er at barna skal få en type tilknytnin­g til biblioteke­t. Om det er at de låner bøker eller om de bare går hit for å lese er det uansett bra, sier hun.

Åpent arrangemen­t

Det er ett åpent arrangemen­t der alle barn mellom ni til tolv år er velkommen, det er helt gratis. Tove Kittelsen oppfordrer alle barn til å komme.

– Vi har laget ett arrangemen­t for folk som kanskje ikke drar så mye på ferie, eller kanskje de gjør, men er hjemme disse ukene. Vi vil gjerne at barna skal kunne komme hit å bli kjent med nye folk som de kanskje kan vaere med resten av ferien med, sier Tove Kittelsen.

Dropp in

– Vi har vanligvis gjort det sånn at man må påmelde seg på andre arrangemen­ter, men på dette arrangemen­tet er det drop in tilbud, sier hun.

– Man kan komme og gå som man vil, men håper mange blir der til det slutter.

– Vaeret har nok en stor innvirknin­g på dette arrangemen­tet. Visst det blir fint vaer og sol, kommer sikkert litt faerre folk. Men nå er det heldigvis meldt fuktig sommer, sier hun og ler.

Sommerles

Biblioteke­t driver også med Sommerles. Sommerles er en lesekonkur­ranse fra 1. – 7. klasse.

– Vi ser at det blir lånt ut mange bøker nå i forbindels­e med Sommerles, sier Kittelsen.

Årets Sommerles er mere nettbasert. Barna lager en profil på Sommerles.no og underveis når de registrere­r bøker får de XP (poeng), og etter hvert går opp i level. Der kan barna også få oppgaver og lesetips. Det er premier også. Man kan få digitale trofeer til profilen, og premier som kan bli hentet på biblioteke­t.

 ?? FOTO: WILLIAM ALEXANDER PAUL ?? INVITERER TIL BIBLIOTEKE­T: Tove Kittelsen inviterer barn som har lyst å komme til biblioteke­t.
FOTO: WILLIAM ALEXANDER PAUL INVITERER TIL BIBLIOTEKE­T: Tove Kittelsen inviterer barn som har lyst å komme til biblioteke­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway