Agderposten

Misbrukte matchball mot serietoer

Express kunne langt på vei ha sikret opprykket til 3. divisjon, men tapet i «seriefinal­en» åpner i stedet for en nervepirre­nde innspurt utover høsten.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Serietoer Søgne vant 1-0 på Fevik stadion torsdag kveld og skapte dermed fornyet spenning i toppen av 4. divisjon.

Express hadde sjansen til å lede med 10 poeng med 15 poeng igjen å spille om.

Nå er avstanden i stedet fire poeng.

Avviser opprykksne­rver

– Jeg synes vi var skikkelig dårlige mot Søgne, sa Expresskap­tein Olav Hovstad rett etter kampslutt.

– Er det opprykksne­rver? – Nei, jeg tror ikke det har noe med det å gjøre. Vi kom fra en tøff kamp mandag (2-1-seier mot Våg), uten at det er noen unnskyldni­ng. Men Søgne fikk kampen inn i sitt spor. I 2. omgang sluttet vi å spille i fotball. Vi bare «polte» ballen, uten å vaere gode på det. Markus (Ringberg, 43 år) vant i lufta, men vi fylte ikke på bak, mente han.

– Vidåpent

– Med ti poengs ledelse til oss hadde det vaert kjørt. Nå er det vidåpent. Søgne er et godt lag. De kriger og vinner masse jevne kamper. Vi har beintøffe kamper igjen. Men det skal ikke glippe. Vi bare gå i oss selv, ta et møte på mandag og finne ut av hva som gikk galt. Vi må ikke vaere redde for å spille fotball. Vi mistet ballen 50-60 ganger på enkle pasninger. Litt skummelt at det skal vaere så stor forskjell mellom vårt beste og dårligste. Vi var redde for å score mål og få litt vondt, mente Hovstad.

– Vi har hatt et veldig avslappet forhold til tabellposi­sjonen. Vi ligger der fordi vi fortjener det. Vi har bøttet inn mål, men dette var første kampen vi gikk målløse av banen. Men i dag funket ingenting, tilføyde han.

Vinnermåle­t kom etter 20 minutter etter at Express ikke fikk klarert skikkelig i forsvar.

Søgne hadde to store sjanser rett etter sidebyttet til å øke ledelsen.

Express skapte få store sjanser.

Nikket i tverrligge­ren

Naermest utlikning var kaptein Olav Hovstad som nikket ballen i tverrligge­ren etter corner 62 minutter.

– Den var stor. Men det er det vi har. Nå er det ikke annet enn å slappe av godt i helgen, og så reise til Flekkefjor­d for å vinne neste lørdag. Vi tåler ett tap til. Men jeg vil at det skal komme i siste seriekamp, når det er avgjort, mente Hovstad.

Det svaert formsterke Søgnemanns­kapet tok sin sjette strake seier, mens Express gikk på sitt første tap etter fire triumfer på rad.

 ??  ??
 ??  ?? NEDTUR: Express-kaptein Olav Hovstad begra ver ansiktet i fortvilels­e, samtidig som Søgne-guttene feirer 1-0-seieren på Fevik stadion torsdag kveld. Serietoere­n er nå bare fire poeng bak Express når fem runder gjenstår i 4. divisjon.
NEDTUR: Express-kaptein Olav Hovstad begra ver ansiktet i fortvilels­e, samtidig som Søgne-guttene feirer 1-0-seieren på Fevik stadion torsdag kveld. Serietoere­n er nå bare fire poeng bak Express når fem runder gjenstår i 4. divisjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway