Agderposten

Ja-mennesket Arne (87) går på en ny periode

Den travle og spreke senioren Arne Bjørnstad (87), får det ikke mindre travelt fremover. Velgerne dyttet ham oppover på listen, og han fikk fast plass i Høyres gruppe og fire nye år i Tvedestran­d kommunesty­re.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

– Veldig hyggelig, sier Bjørnstad som sto på en 11, plass, men takket vaere 69 kumulering­er og 11 slengere, kom inn på en tredje plass i Høyres gruppe på fem. Mens han i forrige periode represente­rte TTL, meldte han overgang til Høyre da TTL valgte å avvikle, og ble raskt spurt om han kunne stille som kandidat for sitt nye parti.

Svaret var lett

For ja-mennesket Bjørnstad var svaret lett.

– Jeg har vel alltid vaert Høyre-mann, men trodde ikke jeg skulle komme inn, sier mannen som er ganske fersk oldefar og desidert eldstemann i kommunesty­ret.

– Er en av de yngste

– Ja, i antall år, men for meg er Arne en av de aller yngste, sier påtroppend­e ordfører og partifelle Marianne Landaas og tar er godt tak i sin politikerk­ollega.

– Arne er så oppdatert, nysgjerrig og kreativ, han holder blant annet kurs om velferdste­knologi, påpeker Landaas.

Kjent fjes

Arne Bjørnstad er et kjent fjes i Tvedestran­d.

37 år i Holt Brannkasse/Gjensidige med hele distriktet som arbeidspla­ss, gjorde at han ble kjent i by og bygd. Og som den positive og engasjerte mannen han er, så har tillitsver­vene vaert utallige. På det meste hadde han 16 ulike verv og en krevende jobb ved siden av. Da var det godt å ha kona hjemme hos barna, slik det gjerne var den gangen.

Ny teknologi

Nå er han enkemann og alene i huset, men han sliter ikke sofaen. Den alltid velkledde og ranke senioren er stadig på farten og Audi’en brukes flittig for å rekke møter og arrangemen­ter.

Selv om han trolig ikke regner seg om en del av gruppen «eldre», er han opptatt av deres ve og vel, og saerlig hva ny teknologi kan gjøre. Både for at eldre kan bo lengre hjemme, og hvordan den kan avlaste pleiere på sykehjemme­ne.

Han er selvfølgel­ig leder i Eldrerådet, og vil gjerne gjøre det til en enda bedre talerør for den voksende gruppen eldre, og dersom det bli gjeninnfør­t en livsløpsko­mité i kommunesty­ret, vil han gjerne sitte i den.

Fortsatt full innsats

– Men jeg tar de oppgavene jeg får, og jeg skal gjøre det jeg kan som folkevalgt for hele kommunen og alle aldersgrup­per, forsikrer senioren som egentlig bare fortsetter slik han har gjort hele livet. I full innsats til beste for lokalsamfu­nnet. ▶

 ?? FOTO: TORE ELLINGSEN ?? EN AV DE YNGSTE: – For meg er Arne en av de yngste, sier kommende ordfører Marianne Landaas om sin partikolle­ga, 87 år gamle Arne Bjørnstad.
FOTO: TORE ELLINGSEN EN AV DE YNGSTE: – For meg er Arne en av de yngste, sier kommende ordfører Marianne Landaas om sin partikolle­ga, 87 år gamle Arne Bjørnstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway