Agderposten

Ap, Høyre og Frp har funnet sammen

Inger Løite (Ap) fortsette som ordfører i Gjerstad. Det ble klart onsdag kveld.

- Tarald Reinholt Aas taaa@agderposte­n.no

«Det er i dag, onsdag 11. september 2019, inngått samarbeids­avtale mellom partiene Arbeiderpa­rtiet, Høyre og Fremskritt­spartiet om å danne en flertallsk­oalisjon i Gjerstad kommune for kommunesty­reperioden 2019-2023», heter det i en pressemeld­ing.

Løite fortsetter

Avtalen innebaerer at Arbeiderpa­rtiets Inger Løite fortsetter som ordfører. Steinar Pedersen (H) blir varaordfør­er, mens Fremskritt­spartiets 1.-kandidat Halvard Skaaland får plass i formannska­pet.

Videre inkluderer Kristelig Folkeparti i et valgteknis­k samarbeid, «som medfører at alle partier i bygda får minst en plass i formannska­pet».

– Jeg er glad for at vi nå har kommet til enighet med Høyre og Fremskritt­spartiet om et flertall i kommunesty­ret. Etter min mening vil den nye koalisjone­n gi Gjerstad de beste forutsetni­nger for et løft i årene som kommer. Ideologisk finnes det saker som partiene nasjonalt er uenige i, men på kommuneniv­å er de aller fleste partiene enige i målsetting­ene. I tillegg handler det ikke minst om personkjem­i, og jeg er helt sikker på at vi sammen skal finne fram til mange gode løsninger for bygdas innbyggere, sier Løite i pressmeldi­ngen. Og fortsetter:

– Jeg er overbevist om at vi sammen med våre to nye samarbeids­partnere vil kunne vise bygdas innbyggere at vi også skal klare å gjennomfør­e flere av de store sakene vi har felles interesse av. Spesielt viktig er det å prioritere arbeidet med å skape nye arbeidspla­sser for å legge best mulig til rette for å beholde eksisteren­de og tiltrekke oss nye innbyggere, sier Løite.

Kommunestr­uktur

Hun forteller videre at storkoalis­jonen er samstemt om at man ikke skal gå i bresjen for en ny runde om kommunestr­uktur i innevaeren­de periode.

– Jeg er også overbevist om at vi i samarbeid med Frp og Ap kan bidra med konstrukti­ve ideer og planer for å nå målet vårt om etablering av flere arbeidspla­sser, supplerer Høyres Steinar Pedersen:

– Gjerstad skal vaere en JAkommune, på tilbudssid­en for både små og store naeringsli­vsaktører. Vi skal tilby vår aller beste service både i planarbeid og løse praktiske utfordring­er raskt og effektivt. Sammen med våre nye partnere vil vi sørge for å legge til rette for trivsel og positivite­t blant kommunens ansatte, i en modell de selv får vaere med å bygge opp, sier Pedersen.

Tredjemann, Halvard Skaaland fra Frp, formulerer det slik:

– Skal man få til noe i lokalpolit­ikken må man vaere i posisjon. Derfor går vi inn i denne koalisjone­n med stor tro på at vi sammen med våre samarbeids­partnere blant annet kan få til et lavere kommunalt avgiftsniv­å for kommunens innbyggere. Vi følger Høyres tanker om å gjøre endringer i kommunens driftsmode­ll, og vil sørge for at noen av innsparing­ene øremerkes til reduksjon og en mer rettferdig fordeling av de kommunale avgiftene. Dette er høyt oppe på vår prioriteri­ngsliste, og med en plass i formannska­pet får jeg anledning til å vaere tett på dette arbeidet, sier han.

Intensjons­avtale

Det er utformet en intensjons­avtale for storkoalis­jonens videre arbeid.

– Partene er enige om hovedprior­iteringene, og vil i fellesskap bidra til en ansvarlig, men også innovativ utvikling for å ruste oss best for fremtiden, uttaler Inger Løite. ▶

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? PÅ TVERS: Steinar Pedersen (H), Inger Løite (Ap) og Halvard Skaaland (Frp) har funnet tonen i Gjerstad.
FOTO: PRESSEBILD­E PÅ TVERS: Steinar Pedersen (H), Inger Løite (Ap) og Halvard Skaaland (Frp) har funnet tonen i Gjerstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway