Agderposten

Vil ta ett steg bakover for å gå høyere

David Faupala har scoret mot Chelsea foran 41.000 tilskuere. Nå ligger han an til Jerv-debut foran kanskje 1.500 tilskuere mot Raufoss.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Den ferske Jerv-spissen hadde sin første fellestren­ing på Levermyr torsdag.

Franskmann­en hadde sjansen til å fortsette i Apollon Limassol, hvor han scoret et praktmål mot Lazio i Europaliga­en i november i fjor.

– Jeg ønsket heller å komme naermere Europa. Noen ganger må man ta ett steg bakover i et forsøk på å gå høyere. I dette laget vil jeg finne selvtillit og bygge meg opp igjen, sier David Faupala til Agderposte­n.

Møtte stjernene

Den 21. februar 2016 scoret han for Manchester Citys A-lag mot Chelsea foran over 41.000 tilskuere på Stamford Bridge i 1-5-tapet i FA-cupen.

Verdensstj­ernene Eden Hazard og Diego Costa var blant motstander­ne i matchen.

– Jeg tenkte «wow!» da jeg ankom stadion.

Det var utrolig.

Men da kampen var i gang, så glemte man alt rundt og bare fokuserte på kampen, gjenopplev­er David Faupala.

– Hvordan blir kontrasten mellom 41.000 tilskuere og kanskje 1.500 tilskuere nå på søndag?

– Det vet jeg ikke ennå. Jeg er kommet hit for å spille fotball. Født: 11. februar 1997

Fra: Bully les Mines, Frankrike

Posisjon på fotballban­en: Spiss

Aktuell: Var kontraktsl­øs i sommer. Har tegnet kontrakt med FK Jerv i 1. divisjon ut denne sesongen, med mulighet for forlengels­e

Tidligere klubber: Apollon Limassol (Kypros), Zorya Luhansk (Ukraina), Manchester City (England), Chesterfie­ld FC (England, lån fra City), NAC Breda (Nederland, lån fra City), RC Lens U19, RC Sains En Gohelle, US Vermelles (alle Frankrike)

Aldersbest­emte landskampe­r/mål for U16-18: 17/4 (Kilde: transferma­rkt.com)

Det er det viktigste. Men det er stor kontrast ja, hvis jeg tenker tre-fire år tilbake, svarer han.

Faupala, som opprinneli­g var i U23-stallen, forteller at han fikk trene åtte måneder med Alaget til City. Patrick Vieira var hans trener på U23-laget før han ble tatt opp av Manuel Pellegrini. Deretter var Pep Guardiola

sjefen i et par måneder før utlånet til Breda høsten 2016.

– Den store fotballdrø­mmen er å spille i tysk Bundesliga, for eksempel i Borussia Dortmund som er favorittkl­ubben min, forteller Faupala.

Statusen på spisskolle­gene Alexander Dang (småskadet) og Ole Marius Håbestad (syk torsdag) åpner for at Faupala kan gå rett inn på Jerv-laget søndag.

– Vi trenger spisser. Aram (Khalili) er ute for resten av sesongen. David er en god allroundsp­iller, klok og bra i boks, og bevegelig, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

– Jeg er klar for debut, men jeg er ikke 100 prosent, sier Faupala som sist spilte kamp i mai.

Springbret­t

Ohi Omoijuanfo (nå i Molde) David Akintola (Rosenborg) og Chuma Anene (Crewe) er spillere som har brukt Jerv som springbret­t videre.

– Faupala reiser ikke til Norge hvis han ikke er sulten på å spille fotball. Vi som ikke er på toppnivå er avhengig av at talenter velger Jerv som et springbret­t. Da må ha spillere som et minimum vil spille på et nasjonalt toppnivå, mener Sandstø.

 ?? FOTO: ALEXANDER NUPEN ?? FØRSTE TRENING: David Faupala i aksjon på sin første fellestren­ing med FK Jerv på Levermyr torsdag. Han spilte sin forrige kamp i mai, men kan gå rett inn på laget søndag.
FOTO: ALEXANDER NUPEN FØRSTE TRENING: David Faupala i aksjon på sin første fellestren­ing med FK Jerv på Levermyr torsdag. Han spilte sin forrige kamp i mai, men kan gå rett inn på laget søndag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway