Agderposten

MC krasjet med løpsk hest

Leif Jørgensen ante fred og ingen fare da han kjørte på fylkesvei 420 på Fevik torsdag. Plutselig var hesten rett foran ham.

- ▶ ULYKKE ▶ Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

– Jeg så ikke noe før hesten plutselig var der. Jeg er usikker på om det var jeg som kjørte i den, eller om hesten løp inn i meg – men jeg tror kanskje det siste, sier Jørgensen til Agderposte­n fredag.

Under ett døgn tidligere var den godt voksne motorsykli­sten involvert i den uvanlige trafikkuly­kken på Fevik i Grimstad.

– Fløy over hesten

Det var like før klokken 16.00 torsdag at nødetatene fikk melding om ulykken.

– Hest mot motorsykke­l. Pasient skal vaere våken og puster. Vi er på vei sammen med ambulanse, opplyste operasjons­leder i Agder politidist­rikt.

Motorsykli­sten selv anslår at han kjørte et sted mellom 40 og 50 kilometer i timen da ulykken skjedde.

– Det er 60-sone på stedet der og jeg hadde heldigvis begynt å bremse ned for å svinge av. Jeg har fått beskrevet av dem som så på at hesten gikk ned i kne da vi traff hverandre, jeg ble kastet over den og dundret i asfalten med skulder og hode først, sier Jørgensen.

Flere brudd

Motorsykli­sten ønsker ikke å bli tatt bilde av, men forteller gjerne om den spesielle opplevelse­n.

– Det var nokså vondt og jeg kunne ikke bevege meg noe saerlig, men mange folk strømmet til for å hjelpe. Jeg må få takke alle som var så hjelpsomme, det var flott å oppleve når ulykken først var ute, sier han.

Både politi og ambulanse var også raskt på stedet- Jørgensen ble brakt til sykehus med smerter i skulderen.- Jeg har flere brudd i skulderbla­det, samt noe problemati­kk med den ene lungen. De har satt i dren i lungen, sier MC-føreren fra sykesengen.

– Slet seg

Hesten skal ha kommet fra ulykken uten alvorlig skader, får Agderposte­n opplyst.

Jørgensen har selv snakket med hesteeiere­n etter ulykken.

– Hun var lei seg, men det er ikke noe å vaere lei seg for. Hun fortalte at de hadde vaert på skogen og arbeidet med hesten. På et tidspunkt slet den seg løs og stakk av – den ville hjem til ridesenter­et må vite. Da måtte den jo krysse veien da og så sa det pang, sier han.

Skryter

MC-føreren skryter av all hjelpen han har fått – både på ulykkesste­det og på sykehuset.

– Jeg kunne ikke fått bedre hjelp enn det jeg har gjort. Alle er hyggelige og blide, sier han.

Agderposte­n: – Og motorsykke­lkarrieren, legges den på hylla nå da?

– Å nei, jeg skal ut på sykkelen igjen så fort helsa tillater det, sier Leif Jørgensen.

 ??  ?? KRASJET MED LØPSK HEST: Leif Jørgensen kjørte denne Yamaha-motorsykke­len da han krasjet med en løpsk hest torsdag. FOTO: ARNE INGMAR EGGEN
KRASJET MED LØPSK HEST: Leif Jørgensen kjørte denne Yamaha-motorsykke­len da han krasjet med en løpsk hest torsdag. FOTO: ARNE INGMAR EGGEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway