Agderposten

Sandstø binder seg til Jerv ut 2022

Hovedtrene­r Arne Sandstø har forlenget kontrakten til å gjelde ut 2022. Innen da skal Jerv igjen kjempe om opprykk til Eliteserie­n, varsler han.

- ▶ FOTBALL ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Styret i FK Jerv tilbød Sandstø en treårskont­rakt som han takket ja til, opplyste 1. divisjonsk­lubben fredag ettermidda­g.

– Vi mener Arne er rett person for fortsatt å ha ansvaret for det sportslige på vår A-lagssatsin­g. Han bryr seg om FK Jerv som klubb og ønsker å bygge kultur samtidig som han vet at det må tas noen ekstra tak i hverdagen for at klubben skal kunne ta nye steg, sa daglig leder Trond Christoffe­rsen i en pressemeld­ing.

Frir til Grimstad

– Trond har gode og mange spennende tanker som daglig leder om hvordan vi skal ta det neste steget som klubb og bli stabile der. Vi har de rammene vi har, men det går blant annet på effektivis­ering. Vi er avhengig av at Grimstad er med på tankene som kommer. Det er mange som mener noe, og det er vrient å finne en fasit. Finner vi vår vei, så er det ingen begrensnin­ger, sier Arne Sandstø til Agderposte­n.

– Topp norgesnivå

– Hva ser du for deg i treårsperi­oden frem mot høsten 2022?

– Vi skal kjempe om kvalik til å rykke opp. Det er en klar målsetting/visjon. Så handler det om å finne den best mulige veien for å oppnå det. Og der

har Trond vaert tydelig.

– Hva sier du til dem ønsker forandring på hovedtrene­rsiden?

– De vil alltid finnes. Det blir feil om alle er enige om alt. Noen vil at vi skal spille med én spiss, andre vil ha to eller tre spisser. Men man må blant annet se på hvordan vi forbereder oss til treninger og kamper. Der holder vi topp norgesnivå, hevder Sandstø.

– Det er ingen hokus pokus. Kun prosess og hardt arbeid

gjelder, tilføyer 52-åringen.

I debutseson­gen som Jervtrener bidro Sandstø til en klubbhisto­risk god 3. plass i 1. divisjon og en tapt opprykksfi­nale i 2016. Deretter er det blitt to tunge sesonger målt i tabellplas­seringer (13. plasser) før pila peker noe oppover igjen nå.

Peker på lavere alder

Statistikk­en viser at Jerv har vunnet hver tredje seriekamp (37 av 111) med Sandstø ved roret.

– Det er ekstremt tabloid. Møter man Liverpool så får man 0 i seierspros­ent, men det kan vaere en god prestasjon likevel. Driver man over tid, så tar man steg, mener Sandstø som mener det er en vesensfors­kjell mellom 2016-laget og dagens mannskap.

– Gjennomsni­ttsalderen. Jeg tror vi har den nest yngste troppen i 1. divisjon nå. I tillegg har vi et budsjett som plasserer oss på 10./11. plass. Likevel er vi ikke fornøyd med 9. plass. Nå går vi inn i en veldig spennende måned som avsluttes med kampen mot Start. Taper vi de tre neste kampene kjemper vi der nede. Vinner vi så har vi en unik mulighet til å spille oss i posisjon til topp 6 og kvalifiser­ing, sier Sandstø i Jerv som møter Raufoss hjemme på Levermyr søndag.

 ??  ??
 ??  ?? UT 2022: Hovedtrene­r Arne Sandstø blir vaerende i FK Jerv i totalt sju sesonger med den nye avtalen som partene er enige om. Han var på utgående kontrakt i høst. Her er Sandstø på torsdagens trening sammen med Thomas Zernichow og hjelpetren­er Jahn Robert Holmgren. FOTO: ALEXANDER NUPEN
UT 2022: Hovedtrene­r Arne Sandstø blir vaerende i FK Jerv i totalt sju sesonger med den nye avtalen som partene er enige om. Han var på utgående kontrakt i høst. Her er Sandstø på torsdagens trening sammen med Thomas Zernichow og hjelpetren­er Jahn Robert Holmgren. FOTO: ALEXANDER NUPEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway