Agderposten

Han har fått jobb i rådmannens stab

Politiker Pål Koren Pedersen (52) som var Venstres ordførerka­ndidat, er ansatt som rådgiver i rådmannens stab i Arendal kommune.

- ▶ ▶ Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

Den profilerte politikere­n går fra å vaere seniorrådg­iver i pasient- og brukerombu­det i Aust-Agder til å bli rådgiver i rådmannens stab i Arendal kommune. Jobben fikk han før valget, der han stilte som ordførerka­ndidat, og Koren Pedersen tiltrådte stillingen for kort tid siden; 26. august.

Koren Pedersen, som er avtroppend­e leder i komité for kultur, miljø og naering – jobber under kommunalsj­ef Torill Skår i stab for helse og levekår.

– Jeg jobber med tjenestene ute, og er saksbehand­ler på enkeltsake­r. Akkurat nå jobber jeg for eksempel med boliger for utviklings­hemmede. Jeg jobber langsiktig og strategisk med disse tjenestene, slik Arendal kommune har som visjon, forteller Koren Pedersen.

Ett mandat

Venstre fikk kun ett mandat i det nye bystyret. Selv om Koren Pedersen var partiets førstekand­idat, ryker han ut av bystyret etter åtte år fordi andrekandi­dat Cathrine Høyesen Hall fikk flere stemmer. Koren Pedersen fortalte til Agderposte­n at han umiddelbar­t reagerte med å bli sjokkert, og at en gruppe velgere har mobilisert for å forandre sammensetn­ingen i bystyret radikalt.

Koren Pedersen har overfor Agderposte­n vaert helt klar på at han får svi fra velgerne fordi han er tydelig på at han støtter Canvas Hoves planer på Hoveodden. Koren Pedersen skal vaere første vararepres­entant i bystyret.

Han forteller at han kommer til å vaere saksbehand­ler på flere saker som kommer til politisk behandling.

– Sånn sett mister jeg ikke helt kontakten med det politiske miljøet, og i tillegg er jeg vararepres­entant, sier han.

– Hvordan skal du skille rollene mellom ansatt i administra­sjonen og folkevalgt politiker?

Bevisst på rollen

– Jeg har hele tiden vaert opptatt av å vaere bevisst på disse rollene, og Arendal kommune ønsker ansatte som er aktive ellers i samfunnet. Det er anses som verdifullt med erfaring fra det politiske liv. Nå blir denne grensen enklere å forholde seg til. Formelt sett ville jeg vaert inhabil i de sakene jeg er saksbehand­ler for, og jeg ville ikke profilert meg som helsepolit­iker med verv i helsekomit­een, slik at innbyggern­e ikke skal tvile på hvilken hatt jeg har på meg, sier Koren Pedersen.

Stillingen ble lyst ut, og det skal ha vaert mange søkere.

– Jeg var i grundige intervjuer og tester. Arendal kommune er ryddige på formalia og ansettelse­sprosesser, sier Koren Pedersen.

– Og lønna?

– Jeg vil henvise til kommunalsj­efen når det gjelder lønn, men Arendal kommune ligger på et anstendig lønnsnivå for å vaere interessan­t arbeidsgiv­er for kvalifiser­te mennesker, og det gjenspeile­s i lønnsavtal­en min, sier Koren Pedersen.

 ??  ?? JOBB I ADMINISTRA­SJONEN: Venstre-politiker er ansatt i rådmannens stab i Arendal kommune. FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD
JOBB I ADMINISTRA­SJONEN: Venstre-politiker er ansatt i rådmannens stab i Arendal kommune. FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway