Agderposten

– Er ekstremt skuffet over KrF og Venstre

Geir Fredrik Sissener (H) mener både KrF og Venstre har lurt velgerne ved å ikke engang lytte til borgerlig side.

- ▶ VALG 2019 ▶ Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

Etter lange forhandlin­ger ble det sent torsdag kveld klart at Ap, SV, Sp, KrF, V og MDG danner posisjonen i Arendal de neste fire årene.

– Det var ingen overraskel­ser, men det er klart de har en utfordrend­e posisjon med seks partier, sier Sissener til Agderposte­n etter pressekonf­eransen.

Høyres ordførerka­ndidat håpte i det lengste at forhandlin­gene ville bryte sammen og at et borgerlig/sentrum-alternativ kunne realiseres. Slik gikk det ikke.

– Jeg må si at jeg er ekstremt skuffet over KrF og Venstre, og litt Senterpart­iet. Spesielt KrF og Venstre, som vi sitter i regjering med. Vi har invitert til åpne samtaler siden valget, men at ingen av partiene en gang ville lytte til oss synes jeg er meget spesielt. De ville ikke møte oss, og det synes jeg velgerne fortjener å vite, sier Sissener.

Ville vaere rause

Han peker på at de nevnte partiene i valgkampen var åpne for å se både mot sosialisti­sk og borgerlig side. Det mener Sissener imidlertid bare var spill for galleriet.

– Alle våre invitasjon­er har blitt møtt med taushet. Vi hadde iallfall en forventnin­g om at vi kunne ta en prat. Hadde de sagt at en stemme til KrF, V eller Sp også var en stemme til Ap, hadde det vaert helt ryddig. Men i og med at de uttalte at de ville se på muligheten­e både på borgerlig og sosialisti­sk side stiller det seg annerledes. GRATULERTE:

Ifølge Sissener var borgerlig side villig til å vaere rause i forhandlin­gene.

– Men hvor langt vi ville gått får verken de eller velgerne aldri vite. Det synes jeg er dumt. Det ble kun interne forhandlin­ger, fastslår han.

Avslutning­svis legger Høyreleder­en til at han og resten av partiet kommer til å fortsette som før i opposisjon.

– Vi skal vaere saklige og redelige og stå på for innbyggern­e, slik vi også har gjort i forrige periode.

Uaktuelt med Frp

Cathrine Høyesen Hall, som er Venstres eneste bystyrerep­resentant, mener at det for dem aldri var aktuelt å samarbeide med Frp.

– Det var helt utelukket, sier hun – og legger til:

– Vi er fornøyd med samarbeide­t vi har hatt i fire år, og personlig må jeg si at jeg er veldig fornøyd med jobben Robert (Nordli, journ.anm.) har gjort som ordfører. Vi fant det derfor naturlig å gå inn i forhandlin­ger med dem. Selv om vi sitter i regjering med Frp synes vi ikke det er god nok grunn til å gå inn i samarbeid med dem lokalt. Til det er det for mye som skiller oss.

 ??  ?? Geir Fredrik Sissener sendte raskt en gratulasjo­n til Robert C. Nordli, men er skuffet over KrF og Venstre. FOTO: FRANK JOHANNESSE­N
Geir Fredrik Sissener sendte raskt en gratulasjo­n til Robert C. Nordli, men er skuffet over KrF og Venstre. FOTO: FRANK JOHANNESSE­N

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway