Agderposten

Kvinnefler­tall i Gjerstad-politikken

- ▶ Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no ▶ Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Carrizo-Nilsen.

I det nye bystyret i Arendal er han blant de 18 representa­ntene som aldri har hatt en fast plass i det politiske organet der de viktigste beslutning­ene skal tas.

– Det er flott å få noen nye inn i politikken. Vi trenger litt ungt og frisk blod, mener 29-åringen som selv har satt seg som mål å gi de unge en tydelig stemme i styringen av Arendal de fire neste årene.

– For å kunne gjøre dette, skal jeg virkelig lytte til de unge. Det er der fremtiden vår ligger, legger han til.

På jobben arbeider 29-åringen med de menneskene som skal ta over kloden som vi så skjevt har forvaltet. Men som vi nå – takket vaere blant annet miljøbeveg­elser som Miljøparti­et De Grønne – fortsatt har en mulighet til å overlevere i en litt bedre forfatning.

– Som barne- og ungdomsarb­eider kommer jeg tett på de unge. Det er gøy å kunne jobbe med vår fremtidige generasjon og høre hva de er opptatt av, forteller Carrizo-Nilsen som ikke leger skjul på at han også laerer veldig mye av de unge.’

For de unge er nemlig veldig opptatt av miljøet og hvordan vi skal skape en mer baerekraft­ig utvikling.

– Det er godt at politikern­e nå også har innsett dette, sier 29-åringen som lover at han skal holde de etablerte politikern­e ørene hvis de skulle glemme det de har lovet.

– Det er på høy tid at de tar skikkelig tak i det nå, konkludere­r representa­nten fra Miljøparti­et De Grønne. Inger Løite, Ap, ble første kvinnelig ordfører i Gjerstad for fire år siden. Nå fortsetter hun med et flertall av kvinner, 10 av 17 representa­nter i kommunesty­ret. Inger Løite sier til Aust-Agder Blad at dette er første gang, både i Gjerstad og kommunene i distriktet.

Løite har de siste to periodene vaert eneste kvinne som har represente­rt Arbeiderpa­rtiet.

Krysset menn tidligere

– Det har vaert kvinner på listene, men det er mennene som har fått kryss, forklarer hun lokalavisa.

Løite har med seg Agnete Aasbø, Susan Sandåker og Bente Karlsen fra Ap. I tillegg til herrene John H. Johansen og Håkon Sundsli.

Senterpart­iet har Gro Eskeland, Marie Bakka, Iselin Dalen Moe og Annette Kveim i tillegg til Kai Ove Sandåker og Hans Lunden.

Høyre får varaordfør­eren Høyre har Randi Skorstøl Madsen og Steinar Pedersen, sistnevnte blir varaordfør­er.

Frp er eneste gjenvaeren­de manneparti med Halvard Skaaland og Tor-Arne Støa.

Tone Helene Strat represente­rer KrF.

Ville ha ordføreren

Inger Løite, Ap, skal styre sammen med de borgerlige partiene Høyre og Frp. Forhandlin­gene med Senterpart­iet gikk ikke, fordi de også ville ha ordføreren.

– Jeg er glad for at vi nå har kommet til enighet med Høyre og Fremskritt­spartiet om et flertall i kommunesty­ret. Etter min mening vil den nye koalisjone­n gi Gjerstad de beste forutsetni­nger for et løft i årene som kommer. Ideologisk finnes det saker som partiene nasjonalt er uenige i, men på kommuneniv­å er de aller fleste partiene enige i målsetting­ene. I tillegg handler det ikke minst om personkjem­i, og jeg er helt sikker på at vi sammen skal finne frem til mange gode løsninger for bygdas innbyggere, sier Løite til Aust Agder Blad.

 ??  ?? Grønne (MDG) lover mer satsing på sykkel og kollektivt­ilbudet etter at han torsdag kom ned i det nye politiske samarbeide­t å ta bilen til forhandlin­gene og den påfølgende pressekonf­eransen, valgte 29-åringen å bruke sykkelen.
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN
Grønne (MDG) lover mer satsing på sykkel og kollektivt­ilbudet etter at han torsdag kom ned i det nye politiske samarbeide­t å ta bilen til forhandlin­gene og den påfølgende pressekonf­eransen, valgte 29-åringen å bruke sykkelen. FOTO: ARNE INGMAR EGGEN
 ??  ?? KJEMPET: Både Inger Løite (til venstre) fra Arbeiderpa­rtiet og Gro Eskedal fra Senterpart­iet ville vaere ordførere. Løite vant dragkampen og inngår et utradisjon­elt samarbeid med Høyre og Frp.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN
KJEMPET: Både Inger Løite (til venstre) fra Arbeiderpa­rtiet og Gro Eskedal fra Senterpart­iet ville vaere ordførere. Løite vant dragkampen og inngår et utradisjon­elt samarbeid med Høyre og Frp. FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway