Agderposten

Politiet: Mann i 30-årene siktet for drap etter dødsvold

- MERKELIG FUNN ▶ joan@agderposte­n.no

▶ Det var NRK Sørlandet som meldte nyheten på sine nettsider torsdag.

– Vi trodde det var en trestokk eller noe fra en gammel skute da den dukket opp fra risten på bunntrålen vår, sier rekefisker Stig Pettersen til statskanal­en.

– Himla tøft

Det var onsdag kveld han og faren Dagfinn fikk den overrasken­de

Ønsker DNA-analyse

Han var raskt på plass på brygga da han hørte om funnet, og håper nå kjeven kan undersøkes så kjapt som mulig.

– Vi vet ennå ikke om det er mulig å hente ut DNA fra dette beinet, men vi håper det. Jeg fikk med meg en liten bit som falt av, og har vaert i kontakt med kollegaer i Oslo for muligheten for å ta prøver av den, sier han.

– Er det uvanlig med slike Politiet mener mannen som ble funnet død i en bolig på Vinstra i Oppland i midten av august, ble kvalt. En mann 30-årene er siktet for drap.

Den siktede mannen var opprinneli­g siktet for grov kroppsskad­e med døden til følge etter at en mann i 60-årene ble funnet død i en bolig på Vinstra i Oppland. Etterforsk­ningen siden pågripelse­n 15. august har gitt politiet holdepunkt­er for å mistenke at mannen døde som følge av kvelning.

– Etterforsk­ningen har så langt vaert omfattende, med blant annet henblikk på å forsøke å avklare motiv, uten at politiet per i dag kan gi noe fullgodt svar. Siktede har så langt ikke kunnet kaste nevneverdi­g lys over hendelsesf­orløpet på grunn av blant manglende hukommelse, skriver Innlandet politidist­rikt i en pressemeld­ing.

Offeret og mistenkte var naboer. Den siktede mannen ble fredag varetektsf­engslet i ytterliger­e fire uker. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway