Agderposten

– Har ingen planer om å kaste kortene

Trine Skei Grande mener hun har stor støtte i Venstre til tross for utspill fra egne rekker om at hun bør gå. Nestledern­e vil ikke si om de vil søke gjenvalg.

- ▶ OSLO

– Jeg skjønner godt at lokallagsl­edere blir frustrert, og at det ikke ble slik som man trodde, og at det er mitt ansvar. Det får en partileder tåle etter et valg, at noen synes man gjør en for dårlig jobb, sa Grande til NRKs Politisk kvarter fredag morgen.

– Min jobb er å stake ut kursen videre, om hvordan Venstre skal klare å fornye seg, påpeker Grande.

Hele partiledel­sen er på valg ved partiets landsmøte til våren. Mens Grande har gjort sin posisjon tydelig med tanke på gjenvalg, vil ingen av nestledern­e si om de ønsker å fortsette. Ola Elvestuen og Terje Breivik svarer begge på spørsmål fra Dagbladeta­t de vil informere valgkomite­en først.

Debatten om hvorvidt partiledel­sen bør skiftes ut, har blusset opp etter det skuffende valgresult­atet på 3,9 prosent. Flere Venstre-politikere har allerede flagget offentlig at de ønsker en diskusjon om ledelsen.

– Har stor støtte

Grande mener hun hadde stor støtte i partiet.

– En partileder som ikke har følelse med partiet sitt, er ille ute. En partileder snakker med folk i partiet, sier Grande.

Venstres valgkomité har bedt partimedle­mmer komme med innspill til kandidater og har satt frist for tilbakemel­ding til 15. oktober.

Grande, som har vaert leder siden 2010, må innen den tid svare formelt på om hun vil stille til gjenvalg. Det samme må Elvestuen, som har sittet siden 2008, Breivik, som har sittet siden 2012 og resten av sentralsty­ret.

Ingen popularite­tskonkurra­nse

En undersøkel­se fra Norstat viser at Venstres parlamenta­riske nestleder Abid Raja er mer enn dobbelt så populaer som Grande, med en oppslutnin­g på 44 prosent. Bare 20 prosent av de spurte liker Grande best, skriver Aftenposte­nfredag.

– Det å vaere partileder er ikke alltid en popularite­tsmåling. Når et parti skal sette sammen et team, må vi sette sammen et team med ulike styrker og forskjelli­ge profiler. Tillit og popularite­t er ikke alltid det samme, sier Grande.

Abid Raja sier til Dagbladeta­t han misliker måten Grande nå rakkes ned på.

– Vår ledertrio fortjener stor takk for den innsatsen de har lagt ned, selv om ikke valgresult­atet ble som vi hadde håpet. Folk må huske at Trine gjentatte ganger har levert flere oversperre­grensevalg for Venstre, sier han.

(NTB)

 ??  ?? STÅR I STORMEN: Det å vaere partileder er ikke alltid en popularite­tsmåling, sier Venstre-leder Trine Skei Grande. FOTO: NTB SCANPIX
STÅR I STORMEN: Det å vaere partileder er ikke alltid en popularite­tsmåling, sier Venstre-leder Trine Skei Grande. FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway