Agderposten

Poengkonge­n til nå

En duell mellom to formsterke angripere kan avgjøre hvilket lag som tar den andre opprykkspl­assen bak Aalesund.

- ▶ FOTBALL

Det er tett i toppen i årets 1. divisjon for menn.

Mens Aalesund ser ut til å ha sikret seg opprykket, blir det trolig kamp helt inn mellom Sandefjord og Start.

Starts Aron Sigurdarso­n og Sandefjord­s Pontus Engblom har vaert uhyre viktige for sine klubber i årets sesong. Sigurdarso­n står med imponerend­e 20 målpoeng så langt i årets sesong etter 21 kamper.

Fasiten er elleve mål, sju målgivende pasninger og to indirekte målgivende pasninger. Det siste er situasjone­r hvor spilleren er involvert i en scoring, men som ikke teller i den offisielle assist-statistikk­en.

Engblom på sin side har 18 målpoeng og er på 2.-plass i poengligae­n. 15 av de 18 poengene er scoringer fra svensken, som

Tror på Start

Start og Sandefjord har like mange poeng, men Start leder på målforskje­ll. Eurosportk­ommentator og ekspert på 1.-divisjon, Amund Lutnaes tror de gulkledde går til Eliteserie­n sammen med Aalesund.

– Start går direkte opp fordi de har flere matchvinne­re i troppen (i tillegg til Sigurdarso­n) enn det Sandefjord har. I tillegg leverte sørlending­ene et veldig bra overgangsv­indu, mener Lutnaes, som også tror Sigurdarso­n går seirende ut av duellen mot Engblom.

– Sigurdarso­n har vaert en åpenbaring for Start i år. Han har scoret noen spektakula­ere mål og er en matchvinne­r med veldig gode spillere rundt seg. Engblom kan fort bli litt alene

– Klar for Eliteserie­n

Aalesunds Niklas Castro leder NTB-børsen etter 21 runder, men må nøye seg med å dele 2.-plassen med Engblom når det kommer til målpoeng.

Lutnaes tror Castro går til topps i poengligae­n til slutt.

– Han gikk fra å vaere en poengplukk­er i Kongsvinge­r i fjor til å bli en poengplukk­er i Aalesund i år. Han har hatt en veldig fin utvikling i de to siste sesongene. Han legger opp, og han scorer selv. En spiller alle må se opp for. Han er klar for å ta steget opp til Eliteserie­n nå, sier Lutnaes.

Resten av topp 10 i poengligae­n: 4) Stian Sortevik (KFUM): 16 poeng

5) Adem Güven (Kongsvinge­r): 15

5) Sigurd Haugen (Sogndal, solgt i sommer): 15

7) Pape Habib Gueye (Aalesund): 14

7) Mikkel Maigaard (Raufoss, solgt i sommer): 14

7) Oneykachi Ugwuadu (Sandnes Ulf): 14

10) Simen Bolkan Nordli (HamKam): 13

 ??  ?? Aron Sigurdarso­n fra Start står med 20 målpoeng på 21 serierunde­r i 1. divisjon. har blitt toppscorer i Norges nest øverste divisjon to ganger før. FOTO: NTB SCANPIX som ensom spiss, sier Lutnaes til NTB.
Aron Sigurdarso­n fra Start står med 20 målpoeng på 21 serierunde­r i 1. divisjon. har blitt toppscorer i Norges nest øverste divisjon to ganger før. FOTO: NTB SCANPIX som ensom spiss, sier Lutnaes til NTB.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway