Agderposten

Asfalterer rødt – øker tryggheten

Alle sykkelfelt i Arendal og Grimstad får nå rød asfalt.

- SAMFERDSEL ▶ Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

– Det er en del av arbeidet for å legge bedre til rette for syklister i trafikken. Det å sykle på rød asfalt gir økt trygghet for syklistene, sier Ingvild Møgster Lindaas hos Statens vegvesen til Agderposte­n.

8,6 millioner

En undersøkel­se gjennomfør­t av Transportø- konomisk Institutt (TØI) viser at syklistene føler seg tryggere, samt at bilistene bedre respektere­r at feltene er forbeholdt syklistene, når de er røde.

– I Arendal og Grimstad er det en rekke sykkelfelt­er og disse har frem til nå vaert svarte med hvite striper. Nå skal alle sykkelfelt i de to kommunene få rødt asfaltdekk­e, sier Lindaas.

Aust-Agder fylkeskomm­une har fått tildelt 4,3 mill. kroner i statlig tilskudd for å gjennomfør­e prosjektet «Økt sykkelbruk». Egenandele­n er på 50 prosent og samlet har prosjektet en ramme på 8,6 millioner kroner.

5,1 kilometer

– Forrige uke ble det lagt rød asfalt på sykkelfelt­ene i Grimstad, denne uken asfalteres det i Arendal, forteller Lindaas.

Selve asfalterin­gen skjer på kveld- og nattetid. Etter asfalterin­gen vil det bli ny oppmerking med sykkelfelt­linje og sykkelsymb­oler.

Totalt er det snakk om 5,1 kilometer med rød asfalt i de to kommunene.

Her blir det rødt

Strekninge­ne som asfalteres er:

▶Fy●kesvei 420 Torsbudale­n-Parkveien, Arendal

▶Fy●kesvei 420 Strømmen-Utnes, Arendal

▶Fy●kesvei 420 Biesletta-Vossbakke, Grimstad

▶Fy●kesvei 420 Grimstadtu­nnelen-Skonnertve­ien, Grimstad

– Satser på syklister

– Tiltaket med rød asfalt vil gi økt fremkommel­ighet for gående og syklende ved at syklende som i dag bruker fortauet, velger å bruke sykkelfelt, opplyser veivesenet.

Det understrek­es at rødfargen vil gi bilistene en tydeligere opplevelse av at de ikke skal kjøre på sykkelfelt­ene, og øke trygghetsf­ølelsen hos syklister.

– Tiltaket vil også signaliser­e at sykkelbyen­e Arendal og Grimstad satser på syklister, opplyser Lindaas i Statens vegvesen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway