Agderposten

Slik blir de «nye» kjøpesentr­ene i Arendal

Senterlede­lsen lover tre dager med fest og moro når Alti Arendal og Alti Harebakken åpner dørene neste uke.

- HANDEL ▶ Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

– Det blir moro for både store og små. Det blir navnefest med masse gøye aktivitete­r, konkurrans­er og tilbud i tre dager til ende, sier senterlede­r Hilde Beate Jørgensen Engene ved Alti Arendal og Alti Harebakken.

Torsdag 19. september bytter de to største kjøpesentr­ene i Arendal navn og markerer overgangen til den nye Alti-kjeden. En landsdekke­ne, ny kjøpesente­rkjede hvor arendalsse­lskapet Sørco AS har en sentral rolle.

– Mer av alt

I alt 15 kjøpesentr­e over hele landet skifter navn og profil. I Arendal skjer følgende: Amfi Arendal blir til Alti Arendal og Harebakken senter blir til Alti Harebakken.

– Men det er ikke bare navnet som blir nytt – også profilen vår og satsingsom­rådene våre. Vi har et mål om alltid å gjøre mer av det som gjør kundene glade. Fokuset på kunden styrkes nå som vi blir med i den nye kjøpesente­rkjeden. Vi har en del ordspill knyttet opp mot det nye navnet, men de sier samtidig noe om fokuset vårt. For eksempel som salgsordet: «Alti der for deg», forklarer senterlede­ren.

Engene har stor tro på målene og planene for den nye kjøpesente­rkjeden.

Fremtidens sentre

Mens kjøpesentr­e over store deler av verden sliter stygt i konkurrans­en med netthandel, har Alti-kjeden ukuelig tro på at grepene som tas i Norge er både fremtidsre­ttet og smarte.

– Detaljhand­el er det viktigste for oss, både nå og i den fremtiden vi ser for oss. Dette med god og profesjone­ll kundeservi­ce tror vi blir viktigere og viktigere. Samtidig vil vi nok bli enda mer bevisst på miksen ved de ulike sentrene. Altså dette som går på å skape møteplasse­r, opplevelse­r og tilby tjenester, har utviklings­direktør i Sørco AS, Petter Aaland, sagt til Agderposte­n tidligere.

Det er Arendals-selskapet Sørco AS, sammen med selskapet LL Holding AS, som står bak den nye kjøpesente­rkjeden – gjennom driftssels­kapet Alti Forvaltnin­g AS.

– Kjøpe får mindre betydning

– Det nye navnet spiller både på at vi alltid skal ha kunden i fokus, samtidig vil vi få frem at kjøpesentr­ene våre skal ha «alt i», det vil si at det ikke lenger bare er varehandel, men mye mer enn det, har daglig leder i Alti Forvaltnin­g AS, Lars Ove Løseth (27), uttalt tidligere.

Den nye kjeden ønsker å snu på hvordan folk ser på – og oppfatter – kjøpesentr­e.

– Netthandel og fysisk handel blir mer og mer integrert, det ene utelukker ikke det andre.

Samspillet mellom det fysiske og digitale skaper enkle og gode kundeopple­velser. Jeg har god tro på sentrene i framtida, hvis vi er flinke til å utvikle oss og tenke nytt. Og det skal vi klare, sier Løseth i dag.

Opplevelse­r i fokus

Den nye kjeden satser altså i enda større grad på opplevelse­r, noe som allerede får konsekvens­er for de to sentrene i Arendal.

– Både Alti Harebakken og Alti Arendal får nå nye og oppgradert­e leke- og ammerom med helt nytt jungeltema. Vi har også fått helt nye maskoter som vil vaere på alle sentrene, tigeren Timba og elefanten Ellie, sier Hilde Beate Jørgensen Engene.

Hun forklarer at man også ha planer om å gjøre både ute- og innemiljøe­ne ved de to sentrene i Arendal «mer trivelige».

– Vi ønsker at kundene skal føle seg enda mer som hjemme. Vi ønsker flere arenaer for opplevelse­r og hygge, sier senterlede­ren.

Stor aktivitet

– Saerlig på Harebakken, som tidligere har stått alene har vi nå et større fokus på å oppgradere innemiljøe­t. Jeg tror nok kundene vil se rimelig store forskjelle­r på Harebakken i tiden som kommer, sier hun.

Både på Harebakken og gamle Amfi Arendal er gamle skilter tatt ned. De nye kommer opp i midten av neste uke.

Samtidig forteller hun at det vil vaere stor aktivitet på begge sentrene torsdag, fredag og lørdag til uken.

– Det blir masse aktivitete­r for store og små. Vi skal dele ut «goodiebags» og ha masse konkurrans­er. Det blir kake, overraskel­ser og veldig mange gode tilbud, sier Engene.

 ??  ?? ALTI ARNDAL: Torsdag kommende uke skifter Amfi Arendal navn til Alti Arendal. Det feires med en tre dager lang navnefest. Bildet er tatt tidligere i år. FOTO: JØRUND FLAA
ALTI ARNDAL: Torsdag kommende uke skifter Amfi Arendal navn til Alti Arendal. Det feires med en tre dager lang navnefest. Bildet er tatt tidligere i år. FOTO: JØRUND FLAA
 ??  ?? MYE NYTT: Det blir etterhvert en del større endringer på kjøpesente­ret på Harebakken. FOTO: ELISABETH GROSVOLD
MYE NYTT: Det blir etterhvert en del større endringer på kjøpesente­ret på Harebakken. FOTO: ELISABETH GROSVOLD
 ??  ?? NYTT SENTER: Senterlede­r Hilde Beate Jørgensen Engene ved Alti Arendal og Alti Harebakken gleder seg til navnefest til
NYTT SENTER: Senterlede­r Hilde Beate Jørgensen Engene ved Alti Arendal og Alti Harebakken gleder seg til navnefest til
 ??  ?? uken. FOTO: ELISABETH GROSVOLD
uken. FOTO: ELISABETH GROSVOLD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway