Agderposten

Voldsomme vindkast

Statsmeter­orolog Bente Wahl sier Aust-Agder fikk et uventet voldsomt høstvaer søndag 15. september. Det gjelder ikke minst innlandet.

- ▶Tara●d Reinholt Aas taaa@agderposte­n.no

– Det har blåst svaert kraftig til september å vaere, oppsummere­r statsmeteo­rolog Bente Wahl. Som spådd på forhånd, sveipet kraftige vindkast over Aust-Agder gjennom mye av søndagen.

Resultatet ble traer over veien, brygger som slet seg, en rekke strømbrudd, luftige trampoline­r (se bilde) og kansellert­e ferjeavgan­ger.

23 sekundmete­r

Varslene om vindkast på opp mot 20 meter i sekundet slo til, og vel så det:

– På Torungen er det på det meste målt vindkast på opp mot 29 meter i sekundet, sier statsmeteo­rolog Bente Wahl hos Meteorolog­isk institutt til Agderposte­n i 16-tiden. Men det var ikke bare langs kysten det gikk kast i kast:

– På Gjerstad jernbanest­asjon er det målt vindkast på 23 meter i sekundet. Det er mye til å vaere en innlandsst­asjon, og svaert kraftige til å bare vaere i september, sier meteorolog­en.

Har blåst fra seg

Sent søndag forespeile­t Wahl at den kraftigste vinden vil ha løyet ved midnatt. I dag, mandag, ventes riktignok litt kuling langs kysten. I innlandet vil vaerforhol­dene derimot ha roet seg betrakteli­g,

Dette skjedde søndag

* Klokken 12.50 meldte politiet at en brygge i Bråtebukta i Arendal holdt på å slite seg. På brygga, uten landgang, sto Olav Svendsen (88). Han ringte brannvesen­et og ble reddet i land ved hjelp av en stige.

* Flere steder i Aust-Agder blåste det traer over veiene.

* På det meste var over 2.000 abonnenter uten strøm i fylket.

 ?? FOTO: CHRIS THOMAS EIKREM ?? LUFTIG: En trampoline blåste opp på taket av kulturhuse­t i Grimstad, søndag. Eier fikk hentet den ned.
FOTO: CHRIS THOMAS EIKREM LUFTIG: En trampoline blåste opp på taket av kulturhuse­t i Grimstad, søndag. Eier fikk hentet den ned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway