Agderposten

Barna boltret

Miljøvennl­ig plast, racerbil, slanger og et grisehjert­e. Det var mye å laere om på Forsknings­torget på Torvet i Arendal.

- Redaksjone­n@agderposte­n.no

– I år har vi natursti for barna. Målet er at alle skal laere så mye som mulig av det vi holder på med, forteller Heidi Thygesen Fiskaa fra Havforskni­ngsinstitu­ttet.

Ved standen til Havforskni­ngsinstitu­ttet var temaet plast i havet.

– Plast i havet er jo veldig aktuelt og noe vi ikke liker så å laere dette bort er veldig viktig, forteller Thygesen Fiskaa som i år arrangerer Forsknings­torget.

Miljøvennl­ig plast

Plast i havet er også noe som har opptatt elevene ved forskerlin­ja på Arendal Videregåen­de skole. På Forsknings­torget laerte elevene bort hvordan man kan lage miljøvennl­ig plast helt selv.

– Dette er egentlig veldig enkelt. Man trenger bare noen få ingrediens­er man har hjemme for å få dette til, forteller Tuva Gauslå fra forskerlin­ja.

Populaer racerbil

Align Racing som er en studentorg­anisasjon ved UiA stilte opp med det som kanskje var det aller kuleste å oppdrive på hele Forsknings­torget.

Racerbilen som har fått testet seg på selveste Silverston­e i England fikk mye oppmerksom­het. De som ønsket fikk også prøvesitte bilen.

– Hvordan lager man en sånn bil? Dette vil jeg også gjøre, spurte Magnus Olay Andreasen til studentene som stilte ut bilen.

– Dette er bil nummer to som vi har laget. Nummer tre er på tegnebrett­et og skal bli enda bedre, forteller Henrik Brådland fra Align Racing

Men går den på strøm?

– Nei, dessverre denne går på bensin, forteller Brådland

 ??  ?? SOLCELLER: Daniel Vigane demonstrer står på standen til Vitensente­ret. Solcell høyttaler som slår seg av når solcellene
SOLCELLER: Daniel Vigane demonstrer står på standen til Vitensente­ret. Solcell høyttaler som slår seg av når solcellene
 ??  ?? POPULAERT: Som vanlig var det mange folk i j
POPULAERT: Som vanlig var det mange folk i j

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway