Agderposten

Ruster opp for myke trafikante­r og busser

I Blødekjaer i Arendal skal det bli nytt sykkelfelt, nytt busskur og bedre forhold for gående.

- Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

Arbeidet med området starter allerede mandag morgen, melder Statens vegvesen.

Langs fylkesvei 420, som går forbi Aust-Agder tingrett, skal det lages sykkelfelt og gangfeltet skal få såkalt intensivbe­lysning. Busspassas­jerene vil få et nytt busskur ved busslommen på toppen av Vestregate, og busslommen utenfor tinghuset blir kantstopp slik at bussen kommer raskere frem.

Når arbeidet er ferdig en gang i høst vil også fartsgrens­en bli satt ned til 30 km/t. I dag er det 40-sone på stedet.

– Vis hensyn

– Arbeidet i Blødekjaer er første steg i å forbedre forholdene for gående og syklende mellom Arendal sentrum og Langsaekry­sset. Etter planen skal det også etableres fortau og sykkelfelt mellom Springklev og opp til dydens vei, sier Ingvild Møgster Lindaas, prosjektle­der i Statens vegvesen.

Agderposte­n har tidligere omtalt at det skal bli røde sykkelfelt flere steder i fylket. Blant disse er sykkelfelt­ene i Parkveien, fra Dydens vei og ned til Langsaekry­sset, som får rød asfalt allerede kommende uke.

Det er ikke planlagt å stenge noen veier i forbindels­e med arbeidet, men veivesenet ber folk vise hensyn under arbeidet som skal vare fra 06.00 til 21.00.

– Vi oppfordrer alle, både bilister, syklister og gående, til å ta hensyn til hverandre. Og ikke minst respektere sperringen­e som blir satt opp. Sperringen­e og skilt blir satt opp mandag, sier byggeleder Erling Guttormsen.

Ferdig i høst

Bussen vil fortsatt gå i sin faste rute, men det kan bli noen endringer i av- og påstigning i området.

Arbeidet skal ifølge veivesenet vaere ferdig i høst, men noen eksakt dato vil de ikke gi foreløpig.

Det er for øvrig Aust-Agder fylkeskomm­une som har ansvar for prioriteri­nger og oppgraderi­nger av fylkesveie­ne.

 ?? FOTO: ØYSTEIN BJERKESTRA­ND ?? ENDRINGER: Her vil det blant annet bli tilrettela­gt for sykkel, samt gjort oppgraderi­nger for reisende med buss.
FOTO: ØYSTEIN BJERKESTRA­ND ENDRINGER: Her vil det blant annet bli tilrettela­gt for sykkel, samt gjort oppgraderi­nger for reisende med buss.
 ??  ?? OVERSIKT: Dette kartet viser områdene som blir berørt.
OVERSIKT: Dette kartet viser områdene som blir berørt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway