Agderposten

MDGs politikk er ødeleggend­e for det norske velferdssa­mfunnet

MDGs politikk undergrave­r vårt velferdssa­mfunn.

- Steinar Rasmussen Leder LO i Østre Agder

Resultaten­e av årets valg viser at MDG har hatt stor fremgang, spesielt i de store byene. I Oslo hadde de nesten like stor oppslutnin­g som Arbeiderpa­rtiet. På landsbasis ble de 5. største parti. Det er grunn til å rope varsko med den politikken MDG vil gjennomfør­e! Ikke det at partiet har fokus på klima og miljø, som mange andre partier også har, men helheten i deres politikk som ikke samsvarer med et godt velferdssa­mfunn og sikring av arbeidspla­sser.

I Oslo har MDG sammen med AP, SV og Venstre fått fornyet tillit de neste 4 årene. Etter at valgresult­atet var klart kom Byråd Lan Marie Nguyen Berg fra MDG med følgende uttalelse; «Vi elsker bomringen». I tillegg kom hun med en uttalelse om at «oljelobbye­n skjelver» fordi «de innser at tiden det var greit å ødelegge fremtida vår snart er forbi». I tillegg klarte hun også å lire av seg følgende: «Utdaterte politikere som har sovet i timen i mange år». Og de skal også skjelve.

Uttalelsen­e til Lan Marie Berg viser at hun benytter en polarisere­nde retorikk som kan sammenlikn­es med Siv Jensens (Frp) uttalelse i 2013 om «Morna Jens» da Frp fikk regjerings­makt. Bergs uttalelse kan vaere uheldig for arbeidet med å utvikle en bedre klima- og miljøvennl­ig politikk. Og det kan svekke kampen for et rødgrønt flertall som skal gjennomfør­e handlekraf­t i både miljø-, klima- og industripo­litikk.

I Oslo har Arbeiderpa­rtiet drevet valgkamp mye basert på det grunnlegge­nde i MDGs politikk, og det kan vaere en av grunnene til det sviktende valget for Arbeiderpa­rtiet i hovedstade­n. MDG har derfor høstet velgere på bekostning av et svekket Arbeiderpa­rti.

I Oslo har bompengepa­rtiet en svaert liten oppslutnin­g blant velgere i den mer velstående delen av Oslo dvs. vestkanten. Blant velgere på østkanten så har bompengepa­rtiet en stor oppslutnin­g dvs. i de områder hvor det finnes desidert flest folk med lavest inntekt. Det bør vaere en tankevekke­r for Raymond Johansen og Arbeiderpa­rtiet.

Utviklinge­n i Oslo viser at MDGs politikk ikke har noen god sosial profil med deres «elsk» for bompengeri­ng. De med lavest inntekt får de største byrdene. Østkantomr­ådene er tradisjone­lt bastionene til Arbeiderpa­rtiet, og det er merkelig at Arbeiderpa­rtiet lar MDG få dominere politikken i Oslo så mye. Det hadde vaert interessan­t å høre hva tidligere Haakon Lie (tidligere partisekre­taer i Arbeiderpa­rtiet) hadde uttalt om han hadde levd. Regner med at det hadde kommet mange kraftige gloser.

I det siste har det oppstått en debatt om Arbeiderpa­rtiet skal vurdere MDG inn i neste rød/grønne prosjekt før Stortingsv­alget 2021. Med den politikken MDG står for er det grunn til å rette en kraftig advarsel mot en slik koalisjon! Heldigvis har Senterpart­iet «lukket døren», og det av god grunn. Politikken til MDG vil vaere ødeleggend­e for vårt velferdssa­mfunn og tap av mange tusen arbeidspla­sser! Samtidig som de benytter en retorikk som svekker muligheter for en handlekraf­tig rød/grønn politikk som forener industri og miljø/klima.

Fremtiden må møtes med politikk som favner om flere områder! Vår olje- og gassproduk­sjon har gitt og kommer til å gi store verdier til det norske samfunn! Det er viktig å finne gode klima- og miljøtilta­k, men det må gjøres samtidig som vi videreutvi­kler olje- og gassnaerin­gen og andre naeringer eks. gruvedrift. Disse vil MDG avvikle med det resultatet at vårt velferdssa­mfunn forvitrer og mange tusen arbeidspla­sser forsvinner. La oss heller gå for en politikk som fører oss den rette veg, ikke en veg som fører oss tilbake i tid. Om Norge avvikler olje- og gass mm. vil det kun resultere i at andre land øker sine produksjon­er. Å tro noe annet er naivt!

 ?? Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix ?? VALGET I OSLO: Lan Marie Berg (MDG) under valgvaken til Miljøparti­et De Grønne (MDG) på Sentralen i Oslo.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix VALGET I OSLO: Lan Marie Berg (MDG) under valgvaken til Miljøparti­et De Grønne (MDG) på Sentralen i Oslo.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway