Agderposten

– Nå er opprykkskv­ali

Mathias Wichmann sørget for at Jerv hektet seg på i kampen om en topp 6-plassering og jakten på opprykk til Eliteserie­n i høst.

-

– Det er fullt mulig med kvalik, sa matchvinne­ren etter Jervs 1-0-seier mot Raufoss på Levermyr søndag.

Grimstad-laget er fortsatt på 9. plass i 1. divisjon, men avstanden til sjetteplas­sen er nå bare fem poeng når åtte runder gjenstår.

Lag 3-6 spiller opprykkskv­alifiserin­g ved sesongslut­t.

– Det er det vi jobber mot, kamp for kamp. Allerede onsdag er det sjanse for å hente tre poeng igjen – mot Ull/Kisa. Klarer vi å bikke de jevne kampene til vår fordel, så ser jeg ikke hvorfor vi ikke skulle ende i topp 6, sier Jerv-kaptein Mathias Wichmann til Agderposte­n.

– Vi er inne i en veldig spennende måned, med kamper mot lag rundt oss. Så avslutter vi perioden med kampen mot Start. Det gjelder å bite fra seg så godt vi kan, så får vi se hva det holder til. Men vi har helt klart satt oss i posisjon, sier Jervs hovedtrene­r Arne Sandstø.

– Helt nydelig

Grimstad-klubben har 4-1-1 på sine seks siste matcher.

0-4-blemmen mot serieleder Aalesund i forrige runde ble blåst bort i vindkulene på Levermyr.

Mathias Wichmann viste vei til nettmasken­e ti minutter etter at lagkompis Simon Larsen hadde misbrukt straffespa­rk.

– Deilig og helt nydelig å bli matchvinne­r, saerlig i en slik «krigekamp. Jeg bare måtte få ballen det siste stykket over streken. Men det holdt, sier midtbanean­keret.

Daniel Aase ble klønete felt av Raufoss-forsvar Edvard Race.

Simon Larsen avsluttet svakt på keeper. Ole Kristian Gjefle Lauvli ga en retur som bortelaget beinet unna.

Larsen scoret spillemål mot Skeid i 5-1–seieren i forrige hjemmekamp, og hadde også flere straffesco­ringer i sin tid i Start.

Mathias Wichmann har scoret på to straffer før i år.

– Men jeg bommer hjemme mot Sogndal (1-1) i sommer. Derfor var det Simons tur nå. Hvis ikke han hadde hatt lyst, så hadde jeg skutt. Det var avtalt på forhånd, forteller Wichmann.

Delt toppscorer

– Da tar du straffe neste gang?

– Det får treneren avgjøre. Men jeg er klar, sier 28-åringen fra Aalborg, som nå står med fem mål i 2019-sesongen.

Han er delt toppscorer i Jerv med Ole Marius Håbestad og avreiste Chuma Anene (som scoret sitt første mål for Crewe på nivå 4 i England lørdag).

Nå har Wichmann allerede innfridd målsetting­en han lanserte før seriestart­en.

– Veldig fornøyd. Men jeg burde hatt flere assist og et par mål til, påpeker han, og tenker også på den misbrukte megasjanse­n mot Raufoss i søndagens kamp.

Wichmann skjøt rett på Raufoss-keeperen fra 12 meters hold etter 80 minutter.

– Fem mål av en sentral midtbanesp­iller som Wichmann er veldig solid. En klok spiller. Når klima er riktig, så dukker han opp, påpeker Sandstø.

Etter 75 minutter kunne Anton Henningsso­n ha laget 1-1.

Raufoss-spilleren vendte opp og skjøt utenfor målet.

Jerv-debutanten David Faupala erstattet Ole Marius Håbestad de siste ti minuttene av ordinaer tid.

Tverrligge­rtreff

Den franske spissen var naer en målgivende pasning da han «chippet» ballen til Torje Wichne som lobbet kula i tverrligge­ren like før ordinaer tid var omme.

På overtid fikk Faupala sjansen til å score selv og gjøre en drømmedebu­t, men avslutning­en ble blokkert.

– Han har litt å gå på i «fitness». Etter to-tre uker med fotballbit­en, så tror jeg vi skal se en hvassere versjon av ham, sier Sandstø.

Stopper var spiss

Raufoss ropte på straffe helt på tampen uten å dommeren gjorde tegn til å reagere.

Jerv startet med en uvant variant offensivt: Midtstoppe­r Simon Larsen utgjorde en tredje spiss sammen med Luke Ferreira og Ole Marius Håbestad.

– Vi spilte heller ballen over – eller rundt – Raufoss for ikke å gi de unødige kontringer. De fikk faerre overganger enn sist

 ??  ?? AVGJØRELSE­N: Mathias Wichmann har vridd seg 180 grader og skutt ballen i nettet fra kloss hold bak en ellers meget god Raufoss-keeper Ole Kristian Lauvli.
AVGJØRELSE­N: Mathias Wichmann har vridd seg 180 grader og skutt ballen i nettet fra kloss hold bak en ellers meget god Raufoss-keeper Ole Kristian Lauvli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway