Agderposten

– Den verste kampen jeg har dømt

Dommer Stian Rasmussen omtaler torsdagens reservelag­skamp mellom Trauma og Hisøy som sitt verste oppdrag noen gang, og sammenlign­er den med hatoppgjør­et Serbia – Kosovo.

- ▶ Jon Andreassen jon.andreassen@agderposte­n.no

– Det er den verste kampen jeg har dømt. Jeg ser for meg at det er sånn det er å dømme Kosovo mot Serbia, sier dommeren til Agderposte­n dagen etter det knalltøffe lokaloppgj­øret på Hisøybanen som endte 5–1 til bortelaget.

Hele 150 mennesker var til stede på derbyet på nivå 7.

Slag eller skulder?

Agderposte­n fikk i etterkant tips om at det hadde vaert flere stygge situasjone­r underveis i kampen. En svaert hard duell tidlig i oppgjøret skal ha vaert roten til det ufine spillet som fortsatte utover i kampen.

Det Hisøy-leiren mener var et slag med albuen fra en Traumaspil­ler, betegnes som en skulder mot skulder-duell av de blå fra Tromøy.

– Jeg vurderer det også til at det er en skulder mot skuldersit­uasjon. Den er tøff, men ikke stygg, slik jeg ser og vurderer det, sier dommer Rasmussen.

– Jeg sto to meter unna, og vår spiller blir først løpt i senk utover sidelinja. Deretter kommer han tilbake med en knallhard, men helt ren skulder. Det var ingen albue. Kall det gjerne en hevnaksjon, men den er helt godkjent – og han vinner ballen, sier Trauma-trener Gaute Haugenes.

– Klart rødt kort

Hisøy-trener Kjell Øystein Larsen er av en annen oppfatning.

– Det er en stygg albue som treffer vår spiller i hals- og ansiktsreg­ionen. Jeg mener det er et klart rødt kort, men hvis ikke dommeren ser det så ser han det ikke. Jeg kan ikke slakte en dommer i 6. divisjon, sier Larsen – som selv har vaert dommer i en årrekke.

– Mine gutter blir jo ikke snille utover i kampen de heller, men hovedårsak­en er nok at den hevnaksjon­en ikke blir tatt tak i, legger han til.

– Hårreisend­e oppførsel

Dommer Rasmussen mener for øvrig oppførsele­n på banen var hårreisend­e og ufin fra begge lag. Det skal blant annet ha blitt slengt en rekke skjellsord mellom spillerne på de to lagene.

– Det var veldig mange usaklighet­er og usportslig­e ting. Jeg var forberedt på at det kunne bli ille, og jeg er glad for at det ikke var en dommer på 19 år som ble satt opp på denne kampen, sier han.

Selv har 37-åringen tre års erfaring som dommer. Det høyeste nivået han dømmer på er 5. divisjon, og da har han med seg to assistentd­ommere.

– Dette var en kamp i 6. divisjon, men begge lag hadde med seg gode spillere fra høyere nivå. Denne kampen holdt derfor i praksis et mye høyere nivå enn 6. divisjon. hadde med gode spillere. Kretsen burde nok vurdert assistentd­ommere her, sier han.

Kapteinen ba om flere kort

– Du omtaler det som din verste kamp, men deler likevel bare ut tre gule kort?

– Ja, det gjør jeg, men det hadde vaert fullt mulig å dele ut et tosifret antall. Allerede tidlig i kampen kalte jeg til meg begge kapteinene for å gi beskjed om at de måtte roe ned spillerne, sier han.

Dette bekreftes av Traumakapt­ein Wilhem Pepa.

– Det er overrasken­de at det bare blir tre gule. Jeg ga faktisk beskjed til dommeren om at han måtte begynne å gi gule kort, for jeg hadde allerede sagt ifra til mine spillere om at de måtte roe seg, sier den tidligere Arendal-spilleren.

– Hadde han gjort det kunne det kanskje roet seg, men det kunne også blitt verre dersom rød farge hadde dukket opp.

– Har vaert med på verre

Pepa mener imidlertid at han har spilt kamper som har vaert styggere enn den mot Hisøy 2.

– Det var tøffe tak fra begge la, og det blir harde dueller i en sånn kamp. Jeg er enig i at det var mye klaging fra både tilskuere, ledere og spillere fra begge lag og ettersleng­ere. Det blir sånn i de kampene, sier angriperen.

Også Trauma-trener Haugenes mener han har vaert med på

verre.

– Riktignok på høyere nivå. Her var det veldig mye på spill, begge kjemper om opprykk og det er full tenning av diverse årsaker. Når det er sagt så ønsker vi Hisøy alt godt, og har aldri sagt et negativt ord om dem i offentligh­et, sier treneren.

– Jeg synes dommeren var god med unntak av at vi skulle hatt et straffespa­rk eller to, legger han til.

– Over streken

Hisøys Kjell Øystein Larsen oppsummere­r kampen på følgende måte:

– Det beste laget vant. Det er et tøft lokaloppgj­ør med enkelte situasjone­r som er over streken. Men alle kan gå på beina igjen i dag. Trauma har mange gode fotballspi­llere, men i torsdagens kamp var det også mye tull, sier han.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? DOMMER: Stian Rasmussen dømte kampen mellom Hisøy 2 og Trauma 2 i 6. divisjon.
FOTO: PRIVAT DOMMER: Stian Rasmussen dømte kampen mellom Hisøy 2 og Trauma 2 i 6. divisjon.
 ??  ?? FULL FYR: Det var amper stemning på Hisøybanen da hjemmelage­ts reserver tok imot Trauma 2. Dette bildet er tatt underen annen kamp.
FULL FYR: Det var amper stemning på Hisøybanen da hjemmelage­ts reserver tok imot Trauma 2. Dette bildet er tatt underen annen kamp.
 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ??
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway