Agderposten

Panikk etter togstans

Passasjere­r skal ha fått panikk da et tog fikk trøbbel på Sørlandsba­nen søndag.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Som følge av uvaeret ble et av Vys tog stående i omkring tre timer mellom Kongsberg og Hjuksebø på grunn av strømstans og traer som lå over spor.

Oppsto røyk

Erling Steen fra Staubø var om bord i det involverte toget. Han tok kontakt med Agderposte­n for å fortelle om opplevelse­n.

– Vi ble etter hvert hentet av et dieselloko­motiv, men toget fikk trøbbel med bremsene. Da oppsto det røyk, og flere fikk panikk og forsøkte å slå seg ut gjennom dørene, sier Steen.

Han hevder passasjere­ne ikke ble informert underveis, og at høyttalera­nlegget ikke fungerte som følge av strømstans­en.

– Det var ingen informasjo­nskanal, og det virket ikke som personalet hadde opplaering i å takle krisesitua­sjoner. De var stresset, hevder Steen.

– Oksygenman­gel

Silje Flåstøyl var, sammen med sønnen Noa (7), passasjer på samme tog. Hun beskriver opplevelse­n som veldig ubehagelig.

– Det var oksygenman­gel på toget. Det er temmelig alvorlig! Togene har jo ikke luftemulig­heter ved strømstans! Ei heller kommunikas­jon til passasjere­ne. Ikke rart at panikken bredte seg, forteller hun.

– Jeg la ut en status på Facebook om hendelsen, og fikk høre fra flere som har opplevd lignende situasjone­r ved strømstans på tog, så dette er virkelig et stort problem! Jeg unner ingen å oppleve det vi gikk igjennom i går, men har det skjedd før, så kommer det til å skje igjen, forteller Flåstøyl videre.

– Tar dette på største alvor

Pressesjef Åge-Christoffe­r Lundeby i Vy bekrefter at han kjenner til hendelsen, men at han ikke visste at passasjere­r opplevde det hele som ubehagelig.

– Vi tar selvfølgel­ig slike kundeopple­velser på største alvor. Vi må bare beklage at passasjere­ne på Sørlandsba­nen hadde det strevsomt i går, sier han.

– Steen hevder det ikke virket som personalet hadde opplaering i å takle situasjone­n?

– Det stemmer ikke. De har opplaering, men når det er noen få på jobb som har ansvar for opptil 200 personer så kan de ikke vaere flere steder samtidig. Jeg er overbevist om at personalet gjorde alt de kunne for at situasjone­n skulle bli best mulig, sier han.

Han understrek­er at han har forståelse for at det kunne oppleves skremmende, men at man hadde kontroll.

Pressesjef­en legger til at alle tog er utstyrt med nødstrøm.

– Men kun til de viktigste funksjonen­e og ikke over flere timer, understrek­er han.

 ?? FOTO: SILJE FLÅSTØYL ?? STANSET: Flere passasjere­r opplevde togstansen som svaert ubehagelig. Enkelte skal ha forsøkt å slå seg ut av toget.
FOTO: SILJE FLÅSTØYL STANSET: Flere passasjere­r opplevde togstansen som svaert ubehagelig. Enkelte skal ha forsøkt å slå seg ut av toget.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX/AGDERPOSTE­N ?? PANIKK: Erling Steen (innfelt) forteller at det oppsto panikk da toget fikk trøbbel.
FOTO: NTB SCANPIX/AGDERPOSTE­N PANIKK: Erling Steen (innfelt) forteller at det oppsto panikk da toget fikk trøbbel.
 ?? FOTO: VY ?? VY: Pressesjef Åge-Christoffe­r Lundeby i Vy.
FOTO: VY VY: Pressesjef Åge-Christoffe­r Lundeby i Vy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway