Agderposten

Cruisefebe­ren i Norge øker

Nordmenns interesse for cruise blir bare større, og hos Apollo er salget hittil i år opp 10 prosent sammenlikn­et med fjoråret. Cruise i Middelhave­t og skjaergård­scruise er det som øker mest, men stadig flere legger også ferien til Karibia!

- PÅ REISE

– Den økte interessen handler nok mye om at det er blitt enklere både å bestille og reise på cruise. Apollos cruisepakk­er inkluderer både flybillett­er, hotellover­nattinger og cruise – og man velger selv hvor mange dager i forveien man vil reise. Dette har gjort at flere får øynene opp for reiseforme­n, sier Tonje Løkaas Fossum, Markedssje­f i Apollo.

Hit reiser vi

Hos reisearran­gøren er salget av cruisereis­er hittil i år opp 10 prosent, og det er hovedsakel­ig par og tenåringsf­amilier som lokkes til havs. Derfor er det kanskje ikke så rart at cruise i Middelhave­t er det som øker mest, med Barcelona som den mest populaere avreisehav­nen.

– Nordmenn elsker Middelhave­t og Barcelona er den letteste byen å fly direkte til fra hele landet. I tillegg er det herfra Allure of the Seas vil seile fra neste sommer – familienes cruisefavo­ritt. Skipet er blitt nyrenovert for imponerend­e 1,4 milliarder kroner og mange er tidlig ute med å sikre seg drømmeferi­en om bord, forteller Fossum.

Stadig flere får også øynene opp for cruise i Karibia. De siste tre årene har Apollo hatt en økning på 50 prosent i salget av cruiseferi­er til strandpara­dis som Aruba, St. Marteen og Mexico. Blant de største nyhetene finner man endelig sommercrui­se fra New York , og ikke minst luksuriøse Celebrity Edge , som seiler fra Fort Lauderdale i vinter.

– Celebrity Edge er skipet for livsnytere, designelsk­ere og matentusia­ster. Her har man virkelig gått all in for å løfte hele cruiseoppl­evelsen, både med tanke på komfort, service og teknologi. En drøm for voksne og tenåringsf­amilier! sier Fossum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway