Agderposten

Trailere på gamle E18 gir grunn til bekymring

-

▶ Det lekker trafikk til gamle E18. Søndag 1. september måtte bilistene som kjører mellom Arendal og Tvedestran­d igjen betale for å kjøre på den nye veien. Da ble bommene på ny E18 skrudd på, etter at folk har kjørt gratis i hele sommer.

▶ Og det er ikke bare bilistene som har levd i fryd og gammen i sommermåne­dene. Beboerne langs gamle E18, i Austre Moland, har kunnet nyte en kopp kaffe – uten å måtte nippe til lyden av trafikkstø­y samtidig. De har også sluppet å måtte lytte etter lyden av ulende sirener. Det er grunn til å minne om at da den nye E18 havnet høyt på veimyndigh­etenes prioriteri­ngsliste, var de mange ulykkene en av årsakene til at ny E18 havnet øverst.

▶ Men det var altså før 1. september. For nå suser både personbile­r og vanlige trailere på den gamle veien igjen. Jan Kløvstad, Austre Moland-beboer og fylkesting­smedlem for Venstre, er blant dem som er overrasket over den økende trafikklek­kasjen tilbake til gammel vei.

▶ – Jeg hadde ikke trodd det skulle bli så ille igjen, sier Kløvstad som først og fremst merker den økte trafikken i «pendlertid­srommene», på morgen og ettermidda­g, når folk skal til og fra arbeid. Det gjør også Frps Anders Kylland, og de to peker begge på bompengene som årsak til at trafikken øker igjen.

▶ Fra 1. september koster det 44 kroner å passe de to bomstasjon­ene på Mørland og Stølen, dersom man ikke har bombrikke, og 35,20 kroner med bombrikke. Bussprisen på et månedskort er 920 kroner. Prisen for å passere i bomstasjon­ene skal etter hvert ned til 35 med brikke og 28 kroner uten brikke.

▶ Foreløpig har ikke sindige sørlending­er markert noe høylytt opprør mot bompenger. De bruker blinklys og svinger av til den gamle veien i stedet. Trafikklek­kasjene til gamle E18 forteller at det haster med et bedre busstilbud og at bomprisene må ned for å få flere med seg over på den nye.

 ??  ?? NY VEI: Men nå er trailerne på den nye veien etterlyst. Bildet ble tatt i forbindels­e med åpningen av den nye veien.
NY VEI: Men nå er trailerne på den nye veien etterlyst. Bildet ble tatt i forbindels­e med åpningen av den nye veien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway