Agderposten

En furten taper

Geir Fredrik Sissener fra Høyre ble ikke ordfører i Arendal denne gang heller.

- Nils-Petter Enstad Rykene

Hans reaksjon på det er av det patetiske slaget: Han framstår som en furten taper. Furtingen skyldes at Venstre og KrF ikke tok kontakt med ham og hans parti, men valgte, etter å ha kommet fram til det man mente var en god avtale med Ap, SV, Sp og Venstre, å forplikte seg på denne.

I Sisseners litt furtne univers er dette å «lure velgerne». Skulle de samarbeide­nde partiene ha funnet nåde for hans strenge blikk, burde man sagt at en stemme på KrF eller Venstre, også var en stemme på Ap. Det er mulig jeg har fulgt dårlig med, men jeg kan ikke erindre at samme Sissener i valgkampen gjorde oppmerksom på at en stemme på Høyre ville vaert en stemme på Frp. Det burde han jo ha gjort, siden han tydeligvis krever dette av andre partier.

Sissener lufter også den nokså bisarre idé at siden KrF og V sitter i regjering med Høyre på landsplan, burde man følt seg forpliktet til å gå sammen med dem i lokalpolit­ikken. Dette er – i mangel av et bedre ord – det rene vås. Han skal heller ikke se bort fra at det er mange både i KrF og Venstre som ikke synes dette regjerings­samarbeide­t er slik at det er verdt å videreføre. Når begge disse partiene gikk markant tilbake i forhold til forrige kommuneval­g, er det vel grunn til å anta at dette henger sammen med de elefanter i rommet som Frp utgjør i mange sammenheng­er, enten denne heter Sylvi Listhaug eller er av mer lokal art.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway