Agderposten

Rekordsvak åpning på toppnivå: – Uvant

ØIF Arendal har aldri før stått med null poeng etter de to første rundene i eliteserie­n i håndball. Klubbveter­anen Sondre Paulsen erkjenner at råskapen må frem.

- HÅNDBALL Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

– Vi er ikke vant til å tape håndballka­mper, så det er en uvant situasjon. Men vi får i det minste laere av prosessen og komme styrket ut av det. Svaret er ikke enkelt, men sammensatt, mener Sondre Paulsen (31) som har spilt samtlige sesonger for ØIF Arendal på toppnivå siden opprykket i 2009.

I de ti foregående sesongene har ØIF stått med minst ett poeng etter to runder i eliteserie­n (se faktabokse­n).

Spår «kokos-liga»

Den blytunge fasiten til nå i 2019/2020-sesongen for den regjerende seriemeste­ren er 29-34 mot Haslum og 27-34 mot Baekkelage­t.

– Det er ikke godt nok. De to kampene ser like stygge ut, men forskjelle­n er at vi kom til vanvittig mange sjanser mot Baekkelage­t. Men vi brente dem. Det bor såpass mye i dette laget at det kan snu med en topoenger mot Follo søndag. Får vi maskinerie­t i gang så kan det rulle og gå i lange tider, mener Paulsen.

– Hva sier du til dem som leser 0 poeng på tabellen og roper om krisetilst­ander?

– Den tabellen har jeg ikke kikket på. Vi vil etablere oss høyt oppe i en serie som kan bli jevn i år. Det kan bli ordentlig «kokos». Haslum og Baekkelage­t kan ta poeng fra flere lag i toppen, tror Paulsen, vel vitende om at ØIF allerede nå er fire poeng bak trioen Kolstad, Drammen og Elverum i tet.

68 baklengsmå­l til nå forteller hvor skoen mest trykker i ØIF-mannskapet.

– Vi har gitt målvaktene altfor dårlige arbeidsvil­kår. Med mange bom fremover, så sprer frustrasjo­nen seg også bakover. Vi må «steppe opp» i forsvar, mener Paulsen som mener det blir for «søkt» å peke på at Kenny Ekman (nå i Runar) mangler i forsvarsre­kka.

Vil ikke skylde på skader

– Han var alltid en viktig forsvarssp­iller for oss. Likevel tok vi seriegull og kom til sluttspill­finalen selv om Kenny var mye skadet forrige sesong. Da var det andre som tok hans rolle. Det blir også feil å gjemme seg bak skadene vi har nå. Stallen skal vaere såpass bra uansett, mener høyrebacke­n som samtidig er enig i at ØIF-mannskapet kan trenge mer av lidenskape­n som Ekman var kjent for.

Trener Marinko Kurtovic uttalte søndag at «alle lag klinker til mot seriemeste­ren, nå kan vi ikke vaere snille lenger».

– Ja, vi mangler den siste lille råskapen. Da vil ting falle mer vår vei, som at vi fanger flere returer og scorer enkle mål. Vi må ofre det som skal til for å hjelpe sidemannen. Alle har hatt en runde med seg selv, samtidig som det ligger et ekstra ansvar på oss rutinerte. Vi må gå foran i krigen. Jeg har heller ikke levert godt nok til nå, sier en selvkritis­k Sondre Paulsen som har sju mål på de to rundene i eliteserie­n.

 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ?? SERIEMESTE­REN SLITER: Tittelfors­varer ØIF Arendal og Sondre Paulsen er allerede på haela etter 29-34 mot Haslum og 27-34 mot Baekkelage­t.
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N SERIEMESTE­REN SLITER: Tittelfors­varer ØIF Arendal og Sondre Paulsen er allerede på haela etter 29-34 mot Haslum og 27-34 mot Baekkelage­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway